Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bregolat exposa els reptes de la Xina en la conferència inaugural de la UNED

Bregolat exposa els reptes de la Xina en la conferència inaugural de la UNED

Durant l'acte es van lliurar prop d’uns quaranta diplomes a lllicenciats que han acabat els seus estudis en els darrers cinc anys
Uned - Inauguració curs 2007-2008
25/10/2007 13:32

Aquest dimecres a la nit ha tingut lloc l’acte acadèmic d’inici del nou curs 2007-2008 del Centre Associat de la UNED a La Seu d’Urgell a la Sala de Sant Domènec. La inauguració del curs va reunir un nombrós públic entre estudiants, llicenciats, professorat i ciutadans en general que van poder escoltar la lliçó inaugural de l’ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra, l’urgellenc Eugeni Bregolat, que va ser presentat pel president del Patronat del Centre Associat de la UNED a la Seu i alcalde de la ciutat, Jordi Ausàs, i pel director d’aquest centre, Joan Mingorance.

Jordi Ausàs, va lloar la figura de l’ambaixador tot remarcant que “és un urgellenc orgullós dels seus orígens, que ha viatjat per mig món portant a terme la seva reconeguda carrera diplomàtica i que ha sabut portar la passió per la Seu i el Pirineu, també la seva estimada Vall de la Vansa, arreu”. Per la seva part, Joan Mingorance, va afegir que “Bregolat té un pensament global, ja que té la capacitat d’extreure conclusions filosòfiques i alhora fer-ne un anàlisi”.

Per la seva part, Bregolat va impartir una interessant conferència amb el títol “Les conseqüències socials i polítiques dels canvis econòmics”, dissertació sobre un país que coneix molt bé com és la Xina, des de la seva cultura mil·lenària fins els canvis socials i econòmics que s’estan portant a terme en aquest gran gegant asiàtic. L’ambaixador espanyol al Principat d’Andorra també va voler remarcar “la gran i magnífica tasca acadèmica que està portant a terme la UNED, tant a la Seu d’Urgell com a Andorra”.

Durant el transcurs de l’acte acadèmic d’inici de curs, Ausàs també va remarcar els 25 anys de la creació del Centre Associat de la UNED a la Seu, “un objectiu ambiciós, sens dubte, com ambiciós va ser crear a la Seu, aviat farà 75 anys, l’institut d’ensenyament secundari”. I al respecte, el president del Patronat de la UNED també va afegir que “la Seu té una clara voluntat universitària i la presència física i permanent de la UNED contribueix a anticipar-nos als nous reptes en una societat com la nostra, on el coneixement i la innovació són la clau de l’activitat econòmica i professional”.

Al llarg de l’acte també es van lliurar prop d’uns quaranta diplomes a una representació d’alumnes del Centre Associat de la UNED que han finalitzat els seus estudis en els darrers cinc anys i que va ser precedida per la intervenció d’un d’aquest nous llicenciats, concretament l’andorrà llicenciat en psicologia, Enoc Pérez. L’acte acadèmic el van tancar les intervencions de la representant de la Diputació de Lleida, Montse Mayos; del vicerector de la UNED, Miguel Requena; i del ministre d’Exteriors i d’Ensenyament Superiors d’Andorra, Juli Minoves.

Mostrar formulari de contacte