Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Bronze de Georgina Gabarró a La Ciaspolada, en què la selecció catalana femenina s'emporta totes les medalles

La corredora del GE Oliana finalitza tercera, per darrera de Cèlia Balcells i Laia Andreu, a la principal cursa internacional de raquetes de neu. En homes, Marc Trasserra i el cerdà Sergi Garcia obtenen el quart i el cinquè lloc
10/01/2023 20:50

La selecció catalana de raquetes de neu s'ha emportat totes les medalles femenines de La Ciaspolada 2023, la cursa de referència mundial en aquest esport. I una representant del Grup Excursionista d'Oliana, Georgina Gabarró, hi ha completat el podi amb la medalla de bronze, després d'acabar la prova en 3a posició, just per darrera de les seves companyes d'equip.

La nova campiona de la Ciaspolada és Cèlia Balcells (CE Queralt), que va arribar a meta per davant de Laia Andreu (CE Callús) i de Gabarró. Andreu havia estat la guanyadora de l'any passat, en una edició que comptava com a Campionat d'Europa, per la qual cosa en aquella ocasió va obtenir per a Catalunya el títol continental. De fet, la bagenca és a un triomf d'esdevenir la dona que ha aconseguit més triomfs a la Ciaspolada, després que l'ha guanyat els anys 2012, 2015, 2017 i 2018. Aquest rècord, de cinc victòries, l'ostenta la italiana Laura Fogli.

L'edició d'enguany ha estat la 49a i s'ha disputat novament a la Val di Non, al Trentino italià, on han pogut tornar veure la senyera al podi, aquest cop per partida triple. Des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya celebren especialment aquest nou èxit perquè "semblava difícil que l’equip català, que estrenava seleccionador amb Marc Toda (UEC Anoia), superés els resultats de l’última edició, però les catalanes ho han fet", tot emportant-se sencer el podi femení, on l'any passat ja havien obtingut dues medalles.

Pel que fa a la cursa masculina, els representants catalans també van obtenir molt bons resultats i es van quedar a una passa de les places de medalla: Marc Trasserra (CE Sant Quirze) va acabar en quart lloc i just després, en el cinquè, va arribar Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus).

Una de les singularitats de la Ciaspolada és que el recorregut canvia cada any, cosa que esdevé un repte i un al·licient per als inscrits. En aquesta ocasió constava de 5 quilòmetres.

Les dues següents cites de la selecció catalana passaran pels campionats estatals de Curses per Neu i Raquetes de Neu, que es disputaran a Cantàbria. El primer es disputarà el 18 de febrer. I el segon, el 4 de març, a Fuente Dé.

• Podi femení cent per cent català a La Ciaspolada 2023 (Foto: FEEC)
  • La selecció catalana de raquetes de neu, a la Ciaspolada 2023 (Foto: FEEC)