Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell augmenta l'atenció a joves i gent gran en situació de pobresa

Càritas d'Urgell augmenta l'atenció a joves i gent gran en situació de pobresa

Un 50% dels actuals demandants tenen entre 18 i 39 anys i un 15% són jubilats L'entitat detecta que la necessitat principal ja no és la roba sinó l'alimentació i pagar factures
Càritas - Logo
14/06/2011 16:55

Caritas d’Urgell ha presentat en l’assemblea celebrada aquest dissabte a Balaguer els resultats de la memòria 2010, amb un balanç que alerta que les persones que necessiten el suport de Càritas són cada vegada més joves. Un 50% tenen entre 18 i 39 anys.

El president de Càritas d'Urgell, Josep Casanova, ha detallat que en molts casos les persones ateses són gent ofegada pel deute de la hipoteca, ja que han perdut la feina o bé els han baixat els ingressos. La situació s'agreuja en cas de divorci, ja que els ingressos queden partits. Casanova també indica que la població autòctona torna a ser la més atesa enfront de la d'origen estranger.

La gent gran també ha començat a demanar suport i ja són un 15% de les persones ateses. Els ajuts econòmics han augmentat respecte de l’any anterior en un 8%. La necessitat primordial ja no és la roba, sinó que cal resoldre deutes angoixants de menjar, de lloguer o de rebuts de la llum.

La resposta de Càritas és immediata. S’han fet un total de quasi 1.900 intervencions al Bisbat d’Urgell. Tanmateix, Casanova adverteix que ells no ho poden solventar tot i crida les administracions a no girar l'esquena a aquesta realitat.

Després de la conferència es va fer una mostra de productes de Comerç Just i tot seguit la presentació del Informe 2010. En acabar i després dels precs i preguntes es va fer un dinar de germanor al Centre Sant Domènec, recentment inaugurat.

Mostrar formulari de contacte