Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell incrementa les atencions en un 14 per cent

Càritas d'Urgell incrementa les atencions en un 14 per cent

08/06/2009 10:34

Caritas d’Urgell ha celebrat aquest dissabte la seva Assemblea anual a Sort. A l'acte hi han assistit la major part dels voluntaris de les entitats, a més dels seus directors i de la direcció executiva. La trobada ha estat presidida pel Bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, que ha posat de relleu el paper de Caritas en la gestió de la crisi econòmica que s’està vivint i l’esforç de l’equip directiu i dels voluntaris per a fer realitat el seus objectius: “donar autèntic suport a les persones que el necessiten”.

Per la seva banda, el director voluntari de Caritas Diocesana, Josep Casanova, ha explicat la tasca de l’entitat durant l'últim any i ha posat èmfasi en l'acció d’àmbit parroquial, en l’àmbit social i en l’àmbit de la comunicació i la participació. L’objectiu, segons Casanova, és “fer una parròquia acollidora i solidària que sigui capaç de donar resposta als reptes que ens imposa la conjuntura econòmica actual” i, alhora, "transmetre valors ètics que ens ajudin en aquesta crisi, que també és de valors”.

Caritas Urgell, amb implantació a la Seu d’Urgell, Agramunt, Artesa de Segre, Balaguer, Bellvís, Guissona, Linyola, Ponts, Puigcerdà, Sort, Tremp i Vielha, ha incrementat les seves atencions en un 14% durant l’any 2008, en resposta a la crisi que ja es començava a perfilar aleshores. El perfil de les persones que utilitzen Caritas està canviant. "Tot i que predominen les persones immigrants, està augmentat el nombre de usuaris autòctons i, sobretot, homes", indiquen des de l'entitat.

Caritas Urgell gestiona tres programes diferents amb l’objectiu de cercar la inserció laboral de les persones que han quedat al marge del mercat de treball. Es tracta dels programes Amós, Activa’t i el de Microcrèdits. 

Aquesta ha estat la primera vegada que l’Assemblea anual s’ha celebrat a Sort, tot coincidint el inici de la tasca de Caritas en aquesta parròquia fa uns mesos.

Mostrar formulari de contacte