Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell incrementa un 25% les atencions durant el 2009

Càritas d'Urgell incrementa un 25% les atencions durant el 2009

Ha augmentat un 40% la xifra d'homes que van sol.licitar ajut Les despeses relacionades amb l'habitatge, el pagament de rebuts o poder mejar a diari, entre les principals demandes  
Càritas - Logo
07/06/2010 11:51

Càritas Diocesana d’Urgell ha presentat en l’Assemblea celebrada aquest cap de setmana al Santuari del Sant Crist de Balaguer els resultats de l’any 2.009, el que posa de manifest que la xifra de persones ateses a l’entitat pujava a un total de 2.105, cosa que suposa un increment de més del 26% respecte del 2008.

Tot i que acudeixen a l’entitat un major número de dones, l’augment d’un 49% en relació al 2008 d’homes que van demanar ajuda és una dada que corroboraria la difícil situació econòmica que travessa el país. A tot això cal afegir que, si bé s’observa un lleuger descens de dones que van sol•licitar aquest tipus d’ajut, s’incrementa en quasi un 40% entre els homes, la qual cosa permet afirmar que moltes famílies que mai no havien necessitat ajuda ni de Càritas ni de Serveis Socials ara s’han vist obligades a demanar-ne per cobrir necessitats bàsiques.

La pressió que suposa per a moltes famílies les despeses relacionades amb l’habitatge, pagament del lloguer (43%), pagament dels rebuts del consum de llum o gas, entre d’altres (18%), o en molts casos poder menjar a diari, ha suposat que Càritas d’Urgell hagi hagut de destinar més de 26.000€ en ajudes econòmiques directes. A aquests conceptes, cal afegir-hi per ordre d’importància, les despeses relacionades amb la salut (14%, derivades en molts casos de la vida en precarietat de les persones que tenen dificultats econòmiques), i el transport (3%).

Trobada de Voluntaris


La trobada ha acollit a 120 persones entre voluntaris/es i gestors/es de totes les representacions parroquials de Càritas. Ha estat presidida, al igual que l’Asemblea Anual, per l’arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, president de la entitat a Urgell. Hi han assistit també el Delegat episcopal, Mn. Jaume Mayoral i el president de Càritas de Balaguer, Mn. Ramón Solé. El compte de resultats ha estat realitzat pel director voluntari de Caritas d’Urgell, Josep Casanova.

Mons. Joan-Enric Vives ha posat de relleu que en aquests moments de dificultats econòmiques “descobrim també la generositat de tantes persones que mouen l’acció de Càritas, i rere seu, l’acció misteriosa de Déu que mou els cors dels fidels i que transforma el món sencer”.

Consell Diocesà extraordinari

Prèviament a l’Assemblea Anual s’ha celebrat la XXIXª sessió del Consell Diocesà de Càritas d’Urgell que ha tingut un caràcter extraordinari per tal d’aprovar els Comptes corresponents a l’any 2009. A més el Consell ha nomenat al Sr. Lluís Nodar, director de Càritas La Seu d’Urgell i a la Sra. Marta Fortuny, representant de les gestores parroquials, com a membres de la Comissió Permanent de l’entitat.

Mostrar formulari de contacte