Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas i La Seu Solidària ofereixen un curs de costura per a dones en situació vulnerable

Càritas i La Seu Solidària ofereixen un curs de costura per a dones en situació vulnerable

El taller vol oferir una sortida pràctica per a famílies que pateixin l'atur o la precarietat S'hi ensenyarà coneixements bàsics sobre com arranjar i cosir roba a càrrec d'una mestra titulada
Càritas - Curs de costura
11/02/2015 18:42

Aquest mes de febrer comença el curs de costura que organitzen Càritas d'Urgell i La Seu Solidària "per a dones en situació d’atur de llarga durada". Una opció de formació pensada de cara a la reinserció social i laboral.

Les dues entitats recorden que "la crisi econòmica està empobrint de forma molt considerable les famílies de l’Alt Urgell" i que aquest és un dels projectes pràctics en què es treballa per oferir possibles sortides a les famílies més vulnerables, de cara a "cobrir les necessitats més bàsiques, com ara llar, alimentació, vestit, escolaritat o bé acompanyament en tràmits".

La manca de feina no només comporta una manca d’ingressos per allò més essencial sinó que, denuncien, també "acaba aportant conseqüències nefastes en l’estat de salut dels membres de tota la família, com ara malnutrició, depressió i exclusió social".

Aquest projecte es crea com una eina d’inclusió i de formació amb la possibilitat de poder convertir-se en una activitat laboral a mig termini.
S’adreça a dones adultes, mares de família, en situació de vulnerabilitat i potencial risc d’exclusió, per considerar que "elles poden convertir-se en motor de canvi de la precarietat en que es troben les seves famílies".

Reinserció laboral efectiva

La formació se centrarà en la costura "perquè es tracta d’una activitat artesanal que requereix poca inversió inicial i ha permès al llarg de la història que moltes dones tinguin una font digne d’ingressos compatible amb les responsabilitats familiars".

El curs que ara comença oferirà una formació bàsica per "poder treballar de forma autònoma i sense màquina de cosir els arranjaments de roba més necessaris com ara cosir botons, reparar una cremallera, cosir baixos o tapar forats". L’impartirà una mestra titulada amb el reforç de personal voluntari.

El projecte inclou altres nivells de formació que passen per aprendre a cosir amb màquina, reciclatge de roba, tall i confecció i orientació laboral i per l’autocupació. Per inscriure’s s’ha d’anar personalment, de les 8 del matí a les 2 del migdia, al nou local de Càritas de la Seu d’Urgell, al carrer Bisbe Guitart 27, entre els dies 9 i 20 de febrer.

Mostrar formulari de contacte