Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Caamaño defensa la constitucionalitat de la creació de les vegueries

Caamaño defensa la constitucionalitat de la creació de les vegueries

El ministre de Justícia espanyol considera que les províncies es poden substituir pels Consells de vegueria El diputat popular Jorge Fernández Díaz ha interpel.lat Caamaño sobre la llei de Vegueries al Congrés dels Diputats  

Mapa de les 7 vegueries - 2010
Mapa de les 7 vegueries - 2010
10/02/2010 11:12

El Ministre de Justícia espanyol, Francisco Caamaño, ha manifestat aquest dimecres que "per crear les vegueries no és necessari reformar la Constitució" i ha afegit que "són coses completament diferents". Caamaño ha reconegut que per suprimir les províncies sí que seria "imprescindible" la reforma del text constitucional, però ha llegit l'article 141.2 de la Carta Magna, on s'indica que les províncies poden estar encomanades "a qualsevol corporació de caràcter representatiu".

"No hi ha res que impedeixi que aquestes altres 'diputacions' puguin ser consells de vegueries", ha indicat al Congrés dels Diputats, responent una pregunta del diputat popular Jorge Fernández Díaz. Pel que fa al contingut concret del projecte de llei de la Generalitat de Catalunya, Caamaño no s'ha volgut pronunciar perquè "primer ho ha de fer el Parlament, i respecto les seves competències".

Fernández Díaz havia iniciat la seva pregunta recorrent a un estudi acadèmic publicat per el ministre fa uns anys on exposava que "per eliminar una província calia reformar la Constitució". Prenent com a referència aquest document, ha preguntat al ministre si estava d'acord amb l'afirmació que el projecte del Govern és "manifestament inconstitucional".

El ministre Caamaño s'ha mostrat sorprès i decepcionat perquè el diputat "s'hagi deixat portar per la informació de premsa que es fonamenta exclusivament en una nota al peu de pàgina".

Mostrar formulari de contacte