Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cabó, Fígols i Alinyà i Peramola entren als nous ajuts per elaborar el POUM

Cabó, Fígols i Alinyà i Peramola entren als nous ajuts per elaborar el POUM

Política Territorial intenta facilitar l'obligació de tots els municipis de tenir un pla urbanístic Al nou pla hi entren un total d'onze municipis pirinencs
Cabó - Mapa
04/09/2008 16:14

Cabó, Fígols i Alinyà i Peramola figuren entre els 154 municipis que rebran ajuts del departament de Política Territorial per elaborar el seu Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). En els dos primers casos, l'ajut serà de 7.000 euros per elaborar el catàleg, mentre que en el tercer és de 5.000 € per fer l'estudi complementari.

A banda d'aquests tres ajuntaments de l'Alt Urgell, al Pirineu també rebran ajuts semblants els municipis de Baix Pallars, Farrera, Rialp i Sort, al Pallars Sobirà; la Torre de Capdella i Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà; i Bossòst i Vilamòs, a la Val d'Aran.

El conseller de PTOP, Joaquim Nadal, ha resolt la convocatòria, que suma més de 3 milions d'euros en ajuts per cofinançar la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal, programes d’actuació urbanística municipal i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública. Aquesta subvenció, que s’atorga per cinquena vegada, beneficiarà un total de 154 municipis que han de refer alguna d’aquestes figures de planejament o que volen elaborar documents complementaris, com ara catàlegs d’edificacions rurals.

En les quatre convocatòries realitzades fins ara s’han atorgat subvencions per a l’actualització de plans urbanístics per valor de 12 MEUR a dos consells comarcals i 413 municipis d’arreu de Catalunya.

Aquests ajuts s’emmarquen en el programa de foment del planejament que duu a terme el DPTOP amb la finalitat de millorar les condicions urbanístiques dels municipis catalans i facilitar la generació de sòl urbanitzable, tot garantint un desenvolupament sostenible. En paral·lel, aquesta iniciativa pretén clarificar i fer més consistent l’ordenament jurídic urbanístic català.

A més, el Govern té la voluntat que tots els municipis puguin redactar i aprovar els seus plans urbanístics i adaptar-los a la legislació vigent.

A l’hora d’atorgar aquests ajuts, s’ha tingut en compte criteris com la grandària del terme municipal, el menor nombre d’habitants, el nombre de nuclis urbans que conformen el terme, l'antiguitat del pla vigent i la ubicació estratègica del municipi. També es valora el nivell de compliment del planejament actual, la necessitat de desenvolupar-hi polítiques d’habitatge, l’atenció a les necessitats de sòl industrial i la incidència positiva en l’equilibri territorial.

Mostrar formulari de contacte