Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Camina Pirineus contempla la instal·lació o recuperació de 17 miradors de l'Alt Urgell

Camina Pirineus contempla la instal·lació o recuperació de 17 miradors de l'Alt Urgell

Els punts panoràmics engloben deu municipis i inclouen indrets com el Port del Cantó, Estamariu, Arsèguel, el Querforadat, la Trava, la Clua, Gavarra i Santa Fe. L'objectiu és augmentar l'atractiu turístic tant dels senders locals com de la comarca
Mirador al poble d'Arsèguel (Foto: Camina Pirineus)
12/01/2022 12:40

El pla Camina Pirineus inclou la instal·lació o recuperació de fins a 17 miradors, repartits entre 10 municipis diferents, amb l'objectiu d'augmentar l'atractiu turístic tant d'aquesta nova xarxa de senders com del conjunt de l'Alt Urgell. El programa és el primer que compta amb la implicació de la totalitat dels 19 municipis de la comarca, que comparteixen el propòsit de posicionar-se com un referent del senderisme als Pirineus mitjançant la senyalització i promoció de la xarxa històrica de camins locals, una de les més extenses de Catalunya.

Al llarg de la dècada de 1990 es van instal·lar miradors panoràmics a diversos indrets de l'Alt Urgell, precisament per donar a conèixer el paisatge i el patrimoni natural que des d'aquests llocs es podia contemplar, amb una variada tipologia, fruit d'autories i plantejaments diferents segons el moment. Des del projecte Camina Pirineus s'ha proposat fer una tasca sistemàtica de senyalització dels indrets més atractius de la comarca, segons un model unificat.

Així, es vol identificar i interpretar el patrimoni que des de cadascun d'ells es veu. Alhora, es vol "intervenir en l'actualització i la substitució d'antics miradors que s'han vist afectats pel pas del temps", segons expliquen els responsables de Camina Pirineus

Els disset miradors que es recuperen o es creen són: Port del Cantó (Montferrer i Castellbò), Carretera d'Estamariu, Arsèguel, Toloriu (el Pont de Bar), Santa Fe (Organyà), Narieda (Fígols i Alinyà), el Querforadat (Cava), la Trava (la Vansa i Fórnols), la Clua (Bassella), Santa Pelaia (Fígols i Alinyà), la població de Coll de Nargó, el Coll de Bancs (la Vansa i Fórnols), la Collada de Pubill (Montferrer i Castellbò), la Vall de Cabó, l'Ajuntament de Peramola, la carretera de Politg (Peramola) i Gavarra (Coll de Nargó). Aquest últim consisteix en una estructura de ferro i vidre que s'eleva per damunt del pendent de la muntanya, a prop del límit entre el municipi nargoní i la comarca del Pallars Jussà.

Mostrar formulari de contacte