Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Camina Pirineus instal·la aguaits d'aus al voltant del pantà de Rialb

Camina Pirineus instal·la aguaits d'aus al voltant del pantà de Rialb

A través del projecte ecoturístic s'ha adequat l'accés a aquests punts i s'ha condicionat un aparcament de fins a quatre vehicles. La zona és un espai d'alt interès ornitològic
Aguait ornitològic al pantà de Rialb (Foto: Camina Pirineus)
20/07/2022 14:15

Camina Pirineus, el projecte ecoturístic de l’Alt Urgell, ha acabat una actuació de gran interès a l’entorn de l’embassament de Rialb, amb la millora del camí itinerari 4 de Bassella. En concret, s'ha adequat l'accés a una zona de nous aguaits d’aus i s'ha dut a terme el condicionament d'un aparcament de fins a quatre vehicles. L'objectiu de la intervenció és posar en valor un espai "d'alt interès ornitològic".

L’embassament de Rialb es troba als peus de Tiurana, limitat per les muntanyes de Peramola, Oliana, Bassella, la Baronia del Rialb, Ponts i la mateixa Tiurana. Alimentat pel riu Segre, el riu Rialb -que li dona el nom- i la Ribera Salada, està envoltat per boscos frondosos enfilats a muntanyes i turons, on es poden veure diverses ermites i masies. "L’embassament de Rialb esdevé un lloc fantàstic per la seva bellesa i, a més, el seu entorn permet gaudir d’una gran varietat d’aus", assenyalen des del projecte Camina Pirineus.

Amb el suport la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, al lloc també s’hi han realitzat treballs de senyalització, tot conformant un producte ecoturístic experiencial i guiat molt interessant per als ornitòlegs i aficionats a les aus. Cal tenir en compte que l’aguait es considera la millor manera de veure animals feréstecs de forma no invasiva i respectant el medi ambient.

Recursos ecoturístics

El projecte Camina Pirineus té la voluntat de crear una xarxa del paisatge de l’Alt Urgell i posar en valor diferents recursos ecoturístics a través de miradors, aguaits i itineraris al voltant de paisatge, fauna, vegetació, geologia, clima i paleontologia. Es considera que la protecció i rehabilitació de les àrees i espais naturals protegits i la preservació del patrimoni cultural catalogat augmenta la competitivitat de l’oferta turística de l’Alt Urgell i en reactiva l’economia.

L'acció forma part de l'Acció A3 de Miradors i recursos ecoturístics del projecte Camina Pirineus: Xarxa de camins i s'emmarca en el PO FEDER CATALUNYA 2014-2020 - Operació GO03-000662 CAMINA PIRINEUS: xarxa de senders a la carta, l'eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte