Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Campanya de captació de voluntariat per a l'esdeveniment Territori Special, previ als Jocs Special Olympics 2018

Campanya de captació de voluntariat per a l'esdeveniment Territori Special, previ als Jocs Special Olympics 2018

Les proves tindran lloc el 21 i 22 d’octubre d’enguany, a la Seu i Andorra la Vella. Hi prendran part més de 600 esportistes

Presentació de la campanya de captació de voluntariat (Foto: Ajuntament de la Seu)
Presentació de la campanya de captació de voluntariat (Foto: Ajuntament de la Seu)
14/09/2017 17:55

Aquest divendres s'endega una campanya de captació de voluntariat per a l'esdeveniment 'Territori Special', que s'organitzarà el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre d’aquest any a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella. La prova serà el tret de sortida als Jocs Special Olympics, que tindran lloc l'octubre de 2018 a la capital urgellenca i la parròquia andorrana.

La presentació de la campanya s'ha de fet en roda de premsa de forma simultània des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Comú d’Andorra la Vella, amb la presència de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la cònsol major andorrana, Conxita Marsol. Prèviament, s'ha fet el passi d'un vídeo en què el president d'Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, ha animat tothom a sumar-se als dos esdeveniments com a voluntaris, sota el lema "Vine a buscar la teva abraçada".

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha destacat el fet que la gent de la Seu i comarca té una excel·lent oportunitat per contribuir de manera voluntària a tirar endavant "un esdeveniment social i esportiu de primer ordre". En aquest sentit, Batalla ha incidit en el “valor afegit” que tenen tant l'esdeveniment 'Territori Special' com els Jocs Special Olympics, "aportant valors socials i d’integració de les persones amb discapacitat intel·lectual".

La força del voluntariat 

En les proves esportives hi prendran part uns 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual vinguts de Catalunya, així com d’altres països d’arreu del món. “És per això que és tan necessària la figura del voluntari; la seva importància és comparable amb la figura de l’esportista”, ha indicat la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives.

Els voluntaris donaran suport a la realització de les activitats esportives i seran també a la zona del village. “L’ajut en les tasques administratives, de secretaria, acompanyament d’esportistes, logística, control d’accessos o protocol, és primordial”, ha subratllat Vives, que ha fet un paral·lelisme amb el voluntariat dels Jocs del 92.

Implicació del Taller Claror

Una peça clau en la captació de voluntariat és el centre Taller Claror de la Seu d’Urgell, que serà el dipositari legal de les dades dels voluntaris. “Esperonem tothom a apuntar-s'hi; tothom serà benvingut, ja que hi ha tasques molt diverses a fer", ha explicat la seva directora, M. Carme Sebastià, que ha conclòs: "les persones que facin de voluntàries s'enduran un gran regal: satisfacció, emoció i sentiments que no hauran viscut abans d’aquesta experiència i que les acompanyaran al llarg de tota la seva vida”.

Tant els representants del consistori urgellenc com del Taller Claror han tingut un record pel recentment desaparegut Francesc Martínez de Foix, qui fou president de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL, una de les persones amb qui van encetar les converses per la celebració dels jocs.

Inscripcions i formació

A partir d'aquest divendres,15 de setembre, ja es poden formalitzar les inscripcions per formar part de l’equip de voluntaris de Territori Special, així com també dels pròxims Jocs Special Olympics. L’únic que es demana és tenir més de 16 anys.

Les inscripcions es poden fer en línia al web municipal, on hi haurà un fitxa que caldrà omplir, així com també a través de fitxes en format paper que hi haurà repartides en diferents equipaments municipals, com l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, entre d’altres espais públics de la ciutat.

Les persones que formin part de la família de voluntaris rebran una formació genèrica el dia 19 d’octubre, mentre que la formació més específica tindrà lloc el mateix dissabte 21 d’octubre al matí.

Les proves esportives

Territori Special es durà a  terme el dissabte 21 d’octubre a la tarda i diumenge 22 d’octubre al matí. Les proves que es faran al llarg d’aquestes dues jornades seran petanca, bàdminton i ciclisme. Val a dir que Andorra la Vella acollirà els mateixos dies les proves d’atletisme i futbol sala.

La cerimònia de cloenda de Territori Special està prevista diumenge al migdia en un acte que se celebrarà al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell. Tot seguit tindrà lloc un dinar de germanor entre esportistes, voluntaris i membres de l’organització d’aquest esdeveniment.

Mostrar formulari de contacte