Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Campanya de donació de sang a la Seu

Campanya de donació de sang a la Seu

L'acapte, que es fa aquest dilluns al Centre Cívic El Passeig, s'allargarà fins a les nou del vespre Els promotors de la iniciativa subratllen la necessitat de crear entre la població l'hàbit de donar sang

Donació de Sang - Plana Web
Donació de Sang - Plana Web
25/01/2010 12:13

Aquest dilluns s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits en una nova campanya de donació de sang.  L'acapte, sota el nom "Amb una vegada no n'hi ha prou, vine a donar sang", es fa al Centre Cívic El Passeig. Al matí el servei està disponible fins a les dues del migdia, mentre que a la tarda es faran les extraccions de les quatre a les nou del vespre.

Els responsables de la campanya han subratllat la necessitat d'insistir en la concienciació dels ciutadans i en el fet de crear "l'hàbit" entre la població, a l'hora de donar sang. "Ha de ser un acte quotidià, no només en una situació d'emergència o per qüestions familiars", s'ha especificat. D'altra banda, també s'ha assenyalat l'ús creixent de la sang en els tractaments mèdics.

Els donants homes poden participar en els acaptes quatre vegades l'any i les dones un total de tres. Qualsevol persona sana entre 28 i 65 anys que pesi més de cinquanta quilos pot ser donant. Aquesta acció és altruista "i l'única font d'obtenció de sang que tenen els centres mèdics".

La pàgina web de promoció de la campanya assenyala que "cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents". D'altra banda, és necessària la continuïtat de les donacions ja que la sang i els seus components tenen una vida limitada. "Cada tres segons algú necessita sang", es remarca.

El president de l'Associació de Donants de Sang de l'Alt Urgell, Ramon Escudé, s'ha mostrat satisfet per la resposta dels urgellencs. Les donacions se situen en la mitjana de Catalunya. Alhora, ha anunciat que el pròxim 14 de juny se celebrarà el Dia Mundial del Donant de Sang i es farà una nova campanya de sensibilització.

Per la seva banda, la infermera Carme Samsó ha explicat el funcionament de les donacions, molt simples, i ha animat tothom a prendre-hi part. Les reserves actuals de sang són baixes als hospitals catalans i es calcula que se'n disposa per a cinc dies.

Mostrar formulari de contacte