Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Campanya de donació de sang a Organyà

Campanya de donació de sang a Organyà

L'objectiu de la iniciativa és mantenir estable el nivell de reserves del Banc de Sang i Teixits de Catalunya S'hi podrà participar de les 19 a les 22 hores a la segona planta de l'Ajuntament
Campanya de donació de sang - Gràcies per ser donant
29/10/2014 11:43

Organyà acollirà aquest dijous, 30 d'octubre, una campanya de donació de sang, de les 19 a les 22 hores, amb l'objectiu de prendre part en la recollida de sang que es duu a terme de forma itinerant arreu de Catalunya per mantenir-ne estable el nivell d'estocs. L'equip del Banc de Sang i Teixits s'ubicarà a la segona planta de l'Ajuntament.

La sang és necessària tot l'any per fer front, per exemple, a intervencions quirúrgiques programades o tractaments oncològics. El Banc de Sang recorda la utilitat de donar sang no només com a resposta a períodes especialment difícils com el Nadal o l'inici de les vacances d'estiu. La xifra de donació aconsellable és de 4 vegades a l'any en el cas dels homes i 3 per a les dones.

Es calcula que abans de complir els 75 anys, més del 70 per cent de la població necessitarà rebre sang o derivats. De cada donant se'n beneficien com a mínim tres persones, perquè se n'obtenen concentrats d'hematies, plaquetes i plasma. Malgrat els avenços científics i tecnològics de recombinació genètica per a la producció de proteïnes humanes, la sang no es pot fabricar i la donació és l'única font per a la transfusió.

Els requisits essencials per ser donant són tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. També es recorda que per donar sang no cal estar en dejú.

Mostrar formulari de contacte