Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cancel·lada la prova d'enguany de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira

Cancel·lada la prova d'enguany de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira

Tot i que la pista Riberal està en bones condicions, l'organització ha determinat que el gruix de neu a l'àrea d'arribada no és suficient per a la cita internacional, prevista per al final d'aquest mes

Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira (Foto: Víctor Bigas / arxiu)
Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira (Foto: Víctor Bigas / arxiu)
08/03/2023 18:40

L'organització de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira ha decidit suspendre la celebració de la prova internacional d'enguany, que estava prevista pels dies 28, 29 i 30 de març.

Segons han comunicat avui des de l'estació andorrana, les nevades que han tingut lloc les darreres setmanes a Andorra han deixat totes les estacions de Grandvalira Resorts "en un estat òptim per a la pràctica de l'esquí", però en el cas del KM Llançat s'han trobat amb el contratemps que "justament la zona d'arribada de la pista Riberal, on s'havien de disputar les proves, no arriba als gruixos mínims requerits per garantir la seguretat dels esportistes". Aquest punt concret, detallen, no disposa d'un sistema d'innivació i "malgrat tots els esforços que els equips de terreny han dedicat els darrers dies a preparar la zona d'arribada", no ha estat suficient per garantir-hi els criteris de seguretat d'una prova com aquesta pel que fa a la meta.

En aquest sentit, els organitzadors han prioritzar la seguretat dels participants perquè, tal com recorden, que aquesta àmplia àrea de meta "els corredors han de realitzar fortes frenades després d'agafar velocitats que poden arribar fins a gairebé 200 km/h".

Estudien mantenir el Campionat Nacional

Tot i això, des de Grandvalira es continua treballant per mantenir la celebració del Campionat Nacional d'esquí de velocitat , que està previst pel 26 de març, dos dies abans de les dates en què havia de començar la Copa del Món, i que també s'ha de fer a la Riberal. Al respecte, l'estació recorda novament que "la pista es troba en bones condicions" i que la normativa d'aquest campionat, que no és tan estricta, permet adaptar la zona d'arribada.

La pista Riberal, ubicada al sector de Grau Roig, té una longitud total de 1.000 m, una zona de frenada de 450 m i un pendent màxim de 74%. El traçat comença a més de 2.500 m d'altura i compta amb un desnivell de 200 m, als quals cal sumar els 10 m de la torre que s'instal·la com a punt de sortida. Amb aquestes característiques tècniques, els esportistes poden arribar a grans velocitats al voltant dels 200 km/h.

Mostrar formulari de contacte