Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Candidatura de Progrés proposa la gratuïtat dels secretaris del Consell per als municipis petits

Candidatura de Progrés proposa la gratuïtat dels secretaris del Consell per als municipis petits

El grup comarcal planteja la mesura per als 12 ajuntaments de menys de 500 habitants que hi ha a l'Alt Urgell. Consideren que així els consistoris podrien destinar recursos a d'altres serveis

Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
20/10/2015 13:55

El grup de Candidatura de Progrés al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, mitjançant la consellera Dolors Vidal, ha presentat al darrer plenari, dijous passat, una proposta perquè el Servei d’Assessorament Tècnic (SAT) que ofereixen secretaris i interventors de l'ens sigui gratuït per als municipis de menys de 500 habitants.

En cas d'aplicar-se, aquesta mesura inclouria 12 dels 19 consistoris de la comarca: Alàs i Cerc, Arsèguel, Bassella, Cabó, Cava, Estamariu, Fígols i Alinyà, Josa i Tuixén, Peramola, Pont de Bar, Valls d’Aguilar i la Vansa i Fòrnols.

Candidatura de Progrés justifica la petició en considerar que "amb aquesta acció, les poblacions més petites s’estalviarien uns diners molt importants que ajudarien els ajuntaments a millorar les condicions de vida i els serveis oferts als seus veïns i veïnes". Segons Candidatura de Progrés, "cal tenir en compte que la comarca de l’Alt Urgell ve patint constantment el fenomen de la despoblació i l’empobriment del territori i dels seus habitants".

El comunicat també insta "l’equip de govern de Convergència i Esquerra que prenguin mesures concretes per pal·liar aquests greus problemes". El portaveu de CP, Joan Barrera, afirma que “cal adoptar totes les mesures que calgui per tal d’augmentar els recursos dels ajuntaments de les poblacions més petites i així poder donar els millors serveis possibles".

Mostrar formulari de contacte