Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Canvi a Andorra dels colors dels indicatius viaris relacionats amb la neu

Canvi a Andorra dels colors dels indicatius viaris relacionats amb la neu

L'objectiu és millorar la seguretat a la carretera i evitar embussos
Taula Nacional de Mobilitat d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
19/11/2019 14:55

El director del departament de Mobilitat d'Andorra, Jaume Bonell, i el director adjunt de la Policia, Bruno Lasne, han presentat aquest dimarts el dispositiu especial de trànsit hivern 2019-2020. Entre les novetats principals hi ha l’adaptació dels anomenats 'colors de la neu', aprovats per la Taula Nacional de Mobilitat per la petició del Departament de Mobilitat, del Servei de Policia i del COEX.

Els nous colors de la neu modifiquen els que han estat vigents els darrers anys i busquen una millor adaptabilitat a les diferents alertes viàries relacionades amb les condicions hivernals a la carretera. També tenen l'objectiu de millorar les condicions de seguretat i evitar els embussos en llocs conflictius.

A partir d'ara, la fase verda, que no implica cap afectació, queda suprimida. La fase groga o de “neu a la carretera” obligarà a la utilització de pneumàtics d’hivern o bé d'equipaments especials, i no superar els 60 km/h. D'altra banda, es crea la fase taronja o de “carretera perillosa, gel a la calçada”, que redueix la velocitat màxima a 50 km/h i a l’ús obligatori de cadenes per a tots els vehicles de més de 3.500 kg, encara que ja duguin pneumàtics d’hivern. També es modifica la fase vermella o de “carretera en condicions molt adverses”, que obliga a l’ús de cadenes per a tots els vehicles i una velocitat màxima de 30km/h. En aquesta fase, els transports de mercaderies de més de 19.000kg no podran circular. Finalment, la fase negra o de “carretera intransitable” obligarà a suspendre la circulació de tots els vehicles.

Previsió d'entrada de vehicles

La presentació d’aquest matí també ha servit per presentar la previsió d’entrades per a les properes festivitats. D’aquesta manera, s’espera que pel pont del 6 al 8 de desembre entrin 32.000 vehicles per la frontera hispanoandorrana i 11.000 per la francoandorrana. Durant l’època nadalenca, del 23 de desembre al 6 de gener, s’espera una entrada total de 159.000 vehicles, 110.000 dels quals accediran al Principat per la frontera del riu Runer.

El director del departament de Mobilitat també ha presentat les novetats incloses al web www.mobilitat.ad i l’aplicació per a mòbils, que inclou a partir d’ara més idiomes i busca ser més intuïtiva i interactiva per als usuaris.

Mostrar formulari de contacte