Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cap acord entre Ros i Ausàs per les discrepàncies sobre la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran

Cap acord entre Ros i Ausàs per les discrepàncies sobre la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran

L'alcalde demanarà comparèixer al Parlament per explicar els desacords amb la nova ordenació territorial El conseller de Governació afirma que el Pirineu "no és de Lleida" L'Aran continua reivindicant la seva exclusió de la nova vegueria

Mapa de les 7 vegueries - 2010
Mapa de les 7 vegueries - 2010
04/02/2010 10:47

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha anunciat aquest dimecres que demanarà comparèixer al Parlament per explicar els desacords del municipi lleidatà amb la Llei de vegueries. Ros es va reunir ahir amb el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, per parlar precisament sobre aquesta qüestió, i va explicar que el conseller troba lògic que Lleida pugui comparèixer durant el tràmit parlamentari de la llei.

En declaracions als periodistes, l'alcalde va defensar la legitimitat que tenen els territoris per plantejar "modificacions constructives" a la llei. En el seu cas, rebutja que l'actual província de Lleida es divideixi, "perquè això faria que el territori perdés competitivitat".

Ros subratllava la "complementarietat clara" que existeix entre la plana i la muntanya, tot remarcant que les divisions administratives també incideixen en les divisions que faran les empreses que es vulguin instal·lar a la zona. A més, destacava que el territori de Lleida "no és artificial", sinó que està basat en l'orografia i la geografia.

La reunió entre Ros i Ausàs sobre la nova vegueria de l'Alt Pirineu i Aran va durar ahir poc menys d'una hora i malgrat que no van acostar-se posicions, va ser "cordial". "El plantejament que defensem està dins de l'Estatut, que fixa que el país s'ha d'organitzar en vegueries, però no concreta el mapa", va concloure Ros, que explicarà els seus plantejaments als grups parlamentaris, particularment al seu grup, el PSC.

Per la seva banda, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, va puntualitzar a Ros que "el Pirineu no és de Lleida, sinó del Pirineu".

L'Aran "radicalitzarà" la seva postura en contra de la divisió veguerial

El síndic d'Aran, Francés Boya, va prometre ahir radicalitzar la postura política del Conselh Generau davant del projecte de Governació d'incloure la Val a la vegueria de l'Alt Pirineu, "tot i que no està dins l'agenda demanar la independència". Boya puntualitzava així unes declaracions fetes en una entrevista radiofònica i afirmava que "l'Aran lluitarà per aconseguir el màxim autogovern dins de l'Estatut i la Constitució".

D'altra banda, la direcció d'Unitat d'Aran (UA) ha convocat per dilluns que ve una assemblea de militants per tractar sobre la continuïtat de la coalició amb el PSC. El president d'UA, Artur Calbetó, afirma que "seguri amb el pacte està condicionat al fet que el grup parlamentari del PSC defensi, durant la tramitació de la llei que Aran quedi fora de la vegueria del Pirineu". Calbetó va assenyalar que el seu partit està "decebut" davant l'actuació dels socialistes.

Mostrar formulari de contacte