Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Capdevila inaugura l'Oficina d'Emancipació de la Seu

Capdevila inaugura l'Oficina d'Emancipació de la Seu

L'espai, al Centre Cívic l'Escorxador, aglutinarà tots els serveis públics per als joves La consellera reconeix la necessitat de trobar noves solucions a problemes juvenils com l'especulació, el mileurisme i la incorporació de joves d'origen immigrant

24/10/2008 18:02

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha inaugurat aquest divendres la nova Oficina d’Emancipació de la Seu d’Urgell. És la segona que s’obre a Catalunya, després de la d’Amposta, i pretén fer més àgils les polítiques locals de joventut, sobre les quals s’està debatent aquests dies a la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut.

La nova oficina aglutinarà tots els serveis públics de joventut que ofereixen l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal, com són la borsa d’habitatge, la tramitació de beques i ajuts, les ofertes de feina o la informació sobre viatges. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, espera que el servei ajudi els joves a fer el seu projecte de vida.

Aquest migdia, dins de la Trobada de Polítiques de Joventut, Carme Capdevila ha fet balanç dels dos primers anys de legislatura. La consellera ha reconegut que el principal repte de les polítiques de joventut és respondre a problemes com l’especulació amb l’habitatge, el mileurisme i la incorporació de joves d’origen immigrant.

Dels dos primers anys de legislatura, la consellera ha remarcat l’obertura de set noves borses joves d’habitatge que, actualment, estan donant servei a dues terceres parts de la població jove, així com la creació de l’Agència Catalana de Joventut.

La consellera també ha remarcat les subvencions per a plans locals de joventut que ara són bianuals, amb l’objectiu que els ajuntaments puguin fer polítiques de joventut tot i la recessió econòmica. Igualment, ha avançat que es vol fer el mateix amb els plans comarcals. Aquest suport als ens locals suposa que, avui un total de 600 municipis catalans i la totalitat de les 41 comarques estiguin fent polítiques de joventut.

La consellera també ha fet referència a la simplificació de les subvencions a entitats juvenils i la creació del portal d’informació jove.cat. Quant al Carnet Jove, Capdevila valora l’ampliació de l’edat fins als 29 anys (una proposta catalana que s’aplica arreu d’Europa) i el fet que s’hagi superat el mig milió d’abonats al Carnet. La tarja número 500.000 es va lliurar recentment al futbolista Bojan Krkic.

  • Oficina d'Emancipació - Inauguració
    Oficina d'Emancipació - Inauguració
  • Trobada de Polítiques de Joventut
    Trobada de Polítiques de Joventut
  • Carme Capdevila
    Carme Capdevila

Mostrar formulari de contacte