Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cardiòlegs de Sant Joan de Déu atenen infants al Sant Hospital per evitar desplaçaments

Cardiòlegs de Sant Joan de Déu atenen infants al Sant Hospital per evitar desplaçaments

L'intercanvi estalviarà consultes a Barcelona a uns 100 nens i nenes de l'Alt Urgell. L'acord també contempla formació per a professionals del centre urgellenc per part dels experts
Visita de treball de cardiòlegs de Sant Joan de Déu al Sant Hospital
07/03/2017 19:27

La cooperativa Pediatria dels Pirineus, la Fundació Sant Hospital de la Seu (FSH) i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona han començat a posar en pràctica un conveni que contempla que cardiòlegs del centre barceloní especialitzat en medicina infantil visiten de manera periòdica la capital de l'Alt Urgell per atendre infants amb patologies cardíaques.

Des de l'hospital urgellenc i des de Pediatria dels Pirineus s'ha destacat el fet que aquest intercanvi estalviarà a entre 75 i 100 nens i nenes de l'Alt Urgell els desplaçaments a Barcelona que fins ara havien de fer per ser visitats. Ara són els especialistes els qui vindran al Sant Hospital un mínim de tres vegades l'any, i a cada estada a la Seu atendran entre 25 i 30 pacients. La primera sessió ja es va fer aquest divendres passat.

El director assistencial de l'FSH, Jordi Fàbrega, remarca que aquesta acció és una mostra dels avantatges dels intercanvis establerts amb hospitals de referència, ja que en aquest cas s'estalvia desplaçaments a les famílies. Segons Fàbrega, "cada vegada s'ha de treballar més en xarxa, no es pot estar com un bolet aïllats a la muntanya, sinó que cal treballar amb hospitals grans que ofereixen un suport" en aquelles patologies que a la Seu s'atén de manera puntual i no pas en el dia a dia. En aquests casos, apunten, "el millor és que a aquests malalts els vegi la persona que més en sap, i si algú l'ha d'intervindre, que sigui algú que ho fa cada setmana i no algú que ho fa un cop l'any".

El conveni també permet que pediatres del Sant Hospital i professionals del servei d'Urgències rebin formació específica per part dels especialistes de Sant Joan de Déu, amb els quals tenen un contacte directe per via telemàtica.

Mostrar formulari de contacte