Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas comptarà amb un pis d'acollida transitòria a la Seu d'Urgell

Càritas comptarà amb un pis d'acollida transitòria a la Seu d'Urgell

L'habitatge estarà disponible a partir del mes de juny, per a famílies o persones que es troben en situació de vulnerabilitat màxima. El projecte s'ha presentat aquest dimarts al Centre Sant Ot
21/05/2019 20:44

Càritas d’Urgell ha presentat aquest dimarts el projecte d’establir un pis d’acollida transitòria a la Seu d’Urgell per donar una resposta integral a les famílies o persones que es troben en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa mecanismes de suport que permetin la seva integració en l’àmbit laboral i/o social.

La iniciativa es planteja en constatar-se el bon funcionament de l'experiència a Balaguer, on es va implementar ara fa dos anys. "És una fórmula molt útil en moments de grans dificultats per les persones", s'assenyala des de Càritas d'Urgell. El pis ubicat a la capital de l'Alt Urgell estarà disponible a partir del pròxim mes de juny, i atendrà demandes urgents de persones o famílies que no poden pagar el lloguer o les despeses de la llar, "sol·licituds que augmenten any rere any".

L'acció solidària ofereix habitatge d’estada limitada i també suport, formació, gestió social, laboral i emocional per millorar situacions greus d’exclusió. Els destinataris del projecte són famílies o persones amb possibilitats reals de millora.

Capacitat per a dues unitats familiars

El pis, situat a la Seu d’Urgell, és fruit d’una cessió d’ús a 20 anys de la Parròquia de Sant Ot. Disposa de quatre habitacions i té capacitat per acollir una o dues unitats familiars. Càritas d’Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’habitatge sempre que la família no les pugui assumir.

L’estada al pis no serà superior a 6 mesos, tot i que aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a 3 mesos a petició de la persona responsable de l’acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.

Acte de presentació

La presentació del pis s’ha dut a terme al Centre Sant Ot de la Seu d’Urgell, amb els industrials que han col·laborat en la seva adequació, els voluntaris, donants i responsables de serveis socials de diverses institucions i entitats. L'acte ha estat presidit per l'arquebisbe d'Urgell Joan-EnricVives, president de Càritas d’Urgell.

  • Presentació del projecte de Càritas (Foto: Bisbat d'Urgell)
  • Presentació del projecte de Càritas (Foto: Bisbat d'Urgell)

Mostrar formulari de contacte