Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d’Urgell lliura targetes moneder per a aliments a famílies en situació de vulnerabilitat

Càritas d’Urgell lliura targetes moneder per a aliments a famílies en situació de vulnerabilitat

La crisi sanitària del coronavirus ha multiplicat les necessitats i dificultats familiars a la Diòcesi d'Urgell. Per omplir les targetes s'ha obert una campanya de micromecenatge

Càritas d'Urgell
Càritas d'Urgell
14/04/2020 17:10

Càritas d'Urgell lliurarà targetes moneder a un centenar de famílies en situació de vulnerabilitat de la diòcesi d'Urgell. L'objectiu és facilitar que puguin abastir-se de menjar durant una temporalitat llarga i donar-los "confiança i tranquil·litat en el seu complicat dia a dia". La mesura suposarà una inversió de 30.000 euros. Els diners s'entregaran a unitats familiars ubicades en una àrea que va des de Balaguer, fins a la Val d’Aran, Puigcerdà, la Seu d’Urgell o Ribes de Freser.

L'entitat solidària indica que aquesta opció es vol dur a terme per respondre de forma "concreta i directa" a la problemàtica que s'està vivint, "a causa de la manca d’aliments als bancs de reserva propis a causa de les restriccions de mobilitat actuals". I afegeix: "La situació crítica de moltes persones, de famílies on hi conviuen infants, persones sense feina i sense ingressos, i també gent gran, urgeix la intervenció de Càritas lliurant a les famílies i persones més necessitades les targetes per comprar aliments als comerços".

Per omplir-les s'ha obert una campanya de micromecenatge a través de la pàgina web de Càritas, en què tothom hi pot participar. L’objectiu és recarregar 100 targetes. Els donatius poden oscil·lar des dels 5 euros fins a l'import que triï el donant.

Més dificultats

Càritas d’Urgell ha constatat que en la darrera setmana, arran de la crisi sanitària del coronavirus, s’han multiplicat les necessitats i dificultats que viuen persones i famílies per tenir cobertes les necessitats bàsiques, entre elles l’alimentació. Davant d’aquesta situació, ja s'ha començat a fer arribar a grups familiars que són atesos pels serveis socials de l’entitat o d’altres que ja ho comencen necessitar targetes bescanviables en botigues i comerços per un valor nominal de 300 euros. Els promotors de la iniciativa pretenen "no deixar ningú enrere en els seus drets socials, i atendre especialment els més vulnerables".

Mostrar formulari de contacte