Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell comença a vendre roba de segona mà per internet

Càritas d'Urgell comença a vendre roba de segona mà per internet

El web grapats.com és el primer d'aquest tipus que posa en marxa l'ONG a tot l'Estat. L'entitat urgellenca treballa per afavorir la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió
Presentació de grapats.com
30/03/2016 18:55

Càritas d'Urgell ha posat en marxa aquest dimecres grapats.com, el primer portal de venda de roba de segona mà que l'ONG posa en marxa a nivell de tot l'Estat espanyol. El nou canal online de Nou Grapats, l'empresa d'inserció sociolaboral promoguda per l'entitat, comercialitza des d'aquesta setmana la roba que serveix de base de treball per al projecte que es va posar en marxa el setembre passat i que està ubicat a l'avinguda Guillem Graell de la Seu.

Tot coincidint amb aquesta novetat, s'han presentat els resultats de la memòria de Nougrapats, amb un creixement sostingut de la feina i de les entitats implicades durant els darrers dotze mesos. Els serveis que gestiona Nougrapats són la recollida de roba mitjançant els contenidors i col·laboradors, i la venda de roba i objectes de segona mà tant a la botiga com a mercats. També ofereixen puntualent serveis de neteja de locals i llars i suport logístic a entitats i empreses.

Actualment, Nou Grapats dóna feina a 12 persones; concretament, 6 treballadors de estructura i 6 d'inserció. Aquesta tasca aporta un estalvi al sector públic de 15.050 euros, ja que suporta el cost de produir inserció, disminueix la dependència econòmica del servies socials i, amb la reutilització, ajuda a reduir les taxes d'abocament i el cost de recollida a les administracions locals.

Augment de la recollida

L'any 2015 es van recollir un total de 215.000 kg de residu tèxtil, un 22% més que l'any 2014, quan la xifra va ser de 175.000 kg. S'han invertit més de 500.000 euros en projectes de Nougrapats; concretament, en la reforma i equipament de la nau de tria, el tractament i emmagatzematge de roba; la compra de vehicles per a la recollida de roba i els serveis logístics.

Nougrapats, com a model alternatiu d'una economia social i solidària, treballa amb el tèxtil, tot donant una segona vida a la roba. Com suport econòmic s'ha obert la nova botiga de la roba de segona mà, a la qual ara s'hi suma el web de venda per internet, que és una iniciativa pionera a l'Estat. El servei ja ha començat a rebre visites de diferents comunitats autònomes. La plataforma de venda es pot consultar en català, castellà, anglès i francès.

Del tèxtil que no surt a la venda de segona mà, un 50% s'ha exportat a països del tercer món, tot creant llocs de treball i enfortint l'economia local. Un 35% s'ha reciclat, convertint la roba en borra i filats per a la industria tèxtil i d'altres. Un 8% s'han incinerat i s'ha creat energia elèctrica, atès que el mal estat de la roba no en permetia cap tractament. Finalment, un 7% s'ha reutilitzat en el territori a través de la venda i la donació social. S'han donat un total de 1.200 peces de roba, valorades en 5.617 euros, a 91 famílies distribuïdes entre Puigcerdà, Vielha i la Seu d'Urgell. 

Suport d'empreses privades

Per a fer possible el desenvolupament d'aquest projecte també s'han realitzat col·laboracions financeres i de suport amb diverses organitzacions i empreses privades. A banda de millorar la situació laboral de les persones afectades, Nou Grapats també ofereix itineraris de formació personalitzats, amb la intermediació d'organitzacions i empreses.

Mostrar formulari de contacte