Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Caritas d'Urgell demana que no s'apliqui la normativa europea de retorn dels immigrants

Caritas d'Urgell demana que no s'apliqui la normativa europea de retorn dels immigrants

28/07/2008 18:29

Caritas Diocesana d'Urgell ha ratificat la nota de rebuig feta pública per la direcció de l'entitat a Catalunya, que demana públicament que es faci una revisió de la directiva aprovada per la Unió Europea el 18 de juny sobre les expulsions de persones immigrades en situació administrativa irregular. Les organitzacions consideren que la directiva és "un gran error d'apreciació" perquè "va en contra dels drets humans més elementals", i demanen a les administracions que no apliquin la directiva i centrin els esforços a millorar la cohesió social i la integració dels nouvinguts i els oriünds de cada zona.

El Manifest de Caritas Catalunya assegura que no es respecten els drets de la Declaració Universal de 1948, ni els drets de protecció dels infants, sobretot dels que no estan acompanyats. Caritas també creu que la directiva "incrimina i considera delinqüents les persones que arriben a Europa, quan només causen una infracció administrativa".

El document, ratificat aquest dilluns per Caritas d'Urgell, de Lleida i de Solsona, acusa els governs de "no posar més recursos en contra de la lluita del tràfic il·legal de persones i de les màfies que hi ha al darrera", i de no fer una "política ferma a favor del desenvolupament dels països empobrits".

Mostrar formulari de contacte