Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell s'afegeix a la nova campanya per triplicar les donacions

Càritas d'Urgell s'afegeix a la nova campanya per triplicar les donacions

L'entitat diocesana ho considera necessari perquè assegura que s'està triplicant el nombre de peticions d'ajut que reben. L'any passat, al conjunt de la Diòcesi urgellenca van atendre més de 500 famílies
Lliurament de targetes solidàries (Càritas)
24/04/2020 12:20

Càritas d’Urgell s’ha afegit a la campanya iniciada per les 10 diòcesis catalanes per tal de poder donar resposta a les peticions socials que l'entitat ha anat rebent d’ençà que va decretar-se l’estat d’alarma. La proposta ja està concretada i té com a lema 'La necessitat s’ha triplicat. Tripliquem les donacions. #Càritasx3'.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, "la demanda d’ajut s’ha triplicat en aquest temps de confinament", segons ha assegurat Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, que estima que la demanda "s’anirà incrementant en la mesura que s’allargui l’estat d’alarma". En la mateixa línia s'ha pronunciat el director de Càritas d’Urgell, Josep Casanova, que afirma que "la realitat en aquest moment diu que tots podem ser vulnerables" perquè "les situacions personals s’han fet més punyents, davant de la dificultat de treballar i amb les despeses corrents que hi ha, cosa que està posant moltes persones al límit”.

A banda de la col·laboració que manté amb projectes com ara Aliments per a la Solidaritat, Càritas d’Urgell ja ha posat a l’abast de famílies demandant targetes per a compra d’aliments bàsics per valor de 300 euros. L'entitat ha especificat que si hi ha empreses, associacions o particulars que hi volen col·laborar ho poden fer mitjançant una campanya de crowfounding, que ja ha tingut bona acceptació. Francesc Roig hi ha afegit que volen "estar al costat de les persones més vulnerables, que moltes vegades són descartades del sistema i que malauradament resten invisibles”.

Balanç del 2019

Durant l’any 2019, Càritas d’Urgell va atendre per a cobrir a necessitats bàsiques 1.235 persones (504 famílies) i es van invertir gairebé 170.000 euros en ajudes socials al conjunt de la diòcesi, que abasta des de la Noguera fins a la Vall de Ribes. El 51% del total dels ajuts són per a les despeses relacionades amb l’habitatge, el lloguer i els subministraments. A més a més, es van destinar 49.000 euros a ajuts escolars, per a infants que els cal suport per a llibres o material escolar. Aquestes xifres, a causa de la situació actual, preveuen "que augmentin exponencialment durant els propers mesos i en l’any 2020". Pel que fa al conjunt de Catalunya, l'any 2018 Càritas va atendre més de 200.000 persones a Catalunya l’any 2018.

La nova campanya ha comptat amb el suport del creatiu publicitari Camil Roca i de l'actor Víctor Solé, protagonista de l'anterior campanya de Càritas. S'ha posat en funcionament un web i un clip, dels que es farà difusió les setmanes vinents, i comptarà amb la participació de televisions, diaris i ràdios d’arreu de Catalunya.

Aquesta campanya també vol ser "un homenatge i agraïment als més de 3.000 professionals i voluntaris que continuen treballant diàriament per acollir i acompanyar les persones que ho estan passant més malament durant aquesta crisi", afirmen.

Mostrar formulari de contacte