Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Càritas Urgell fa una crida de voluntariat per al projecte d’acompanyament a domicili o hospitalari

Càritas Urgell fa una crida de voluntariat per al projecte d’acompanyament a domicili o hospitalari

La iniciativa, d’una hora setmanal, vol oferir un suport afectiu i nous vincles de relació amb persones grans

Campanya de voluntariat de Càritas
Campanya de voluntariat de Càritas
10/10/2016 10:50

Càritas d'Urgell ha obert una campanya per buscar voluntaris que vulguin acompanyar persones durant un temps determinat a casa seva, o bé en centres residencials o hospitalaris. La iniciativa, d’una hora setmanal, vol oferir un suport afectiu i nous vincles de relació amb les persones acompanyades, per així trencar amb la solitud que imposa a vegades la impossibilitat de moure's.

A més d’alleugerir les situacions de soledat o aïllament, l'acompanyament també té com a objectiu reforçar els recursos personals dels atesos, com són l’autoestima, la capacitat d’adaptació o la relació amb els altres. El projecte va néixer ara fa tres anys arran de la col·laboració entre Càritas i la Fundació Sarquavitae.

La constatació de les necessitats de la població de la comarca de l'Alt Urgell, amb un alt índex d'envelliment, va fer que l'entitat catòlica cerqués noves formes de suport humà, amb formació per als voluntaris a càrrec de Sarquavitae.

Millora de la qualitat de vida de les persones grans

En aquest temps de funcionament l'experiència ha estat molt positiva per a voluntaris i usuaris, segons indica l'entitat solidària. "El projecte ha mostrat com millora la qualitat de vida de les persones grans, però també com els vincles afectius beneficien els voluntaris, ajudant-los a prendre perspectiva de la situació en què viuen les persones amb les limitacions físiques que imposa el deteriorament de la salut", remarca Càritas.

Per a més informació es pot consultar la web de Càritas d'Urgell, dirigir-vos al Centre Sant Ot de la Seu d’Urgell o bé trucar al telèfon 973360815

 

Mostrar formulari de contacte