Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Caritas Urgell vol renovar-se i créixer

Caritas Urgell vol renovar-se i créixer

09/06/2008 17:59

Caritas d’Urgell ha presentat els resultats de l'any 2007 en l’assemblea celebrada aquest dissabte a Ponts. L'entitat ha dut a terme un treball de dinamització que es manifesta amb la incorporació de la parròquia de Sort a la xarxa de l'associació solidària.

La trobada va acollir els voluntaris els gestors de totes les representacions parroquials i la va presidir el bisbe Mons. Joan-Enric Vives, president de la entitat a Urgell. Hi van assistir el Vicari General d’Urgell, Mn. Joan Pujol, i el Consiliari de Caritas Mn. Jaume Mayoral, també rector de Ponts. El compte de resultats el va exposar el director voluntari de Caritas Urgell, Josep Casanova. Al dinar posterior a l’assemblea, va ser-hi present la regidora d’afers socials de l’Ajuntament de Ponts, M Carme Marquilles. La coral de Ponts “L’amistat”, dirigida per Mn. Josep Sauter, va oferir un concert de cançons populars.

En el recull de resultats de l’any, destaquen la incorporació de nous projectes, (Microcrèdits i l’Activa’t) i els primers resultats del Pla de dinamització que l’entitat ha posat en marxa durant el curs passat. Aquest pla té l’objectiu de millorar la qualitat de la gestió, rendabilitzar els esforços de treballadors socials i de voluntaris, i crear valor afegit a les activitats de l’entitat. En un comunicat s'especifica que "el resultat està sent l’enfortiment de la organització a través de la incorporació de nous processos de gestió". Amb uns estatuts renovats i d’acord amb les necessitats actuals de Caritas d’Urgell, i tenint molt presents els elements que formen la identitat de la institució, s’ha revisat i dinamitzat l’acció social i s’han desenvolupat els objectius institucionals a través dels programes de voluntariat i de socis, el programa de comunicació i de sensibilització, i la creació de nous projectes.

En aquest sentit, el bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives ha posat de relleu que Càritas "ha de saber donar resposta a les necessitats que ja s’albiren en les societats actuals i per tant, defensar les persones, més enllà de la legalitat o la suposada il.legalitat d’algunes d’elles. Ens alegrem que fa quasi 60 anys es van aprovar els drets de l’home, i no hem d’oblidar que darrera d’aquests drets hi ha persones concretes que són les que hem d’ajudar”.

Nous projectes

En una proposta nova en l’organització, en el 2.007 es va obrir el programa “Activa’t”, que s’encarrega del procés d’acompanyament fins la inserció laboral de persones entre 16 i 35 anys, fent de pont entre l’empresa i el treballador, amb uns resultats encoratjadors. La valoració que ha fet del projecte el director voluntari de Caritas Diocesana d’Urgell, Josep Casanova ha estat molt positiva: “Per primer cop en la historia de Càritas d’Urgell s’ha anat a trucar les portes de les empreses per proposar la seva participació en el projecte, que està sent molt ben acollit. I estem contents, perquè s’ha vist que el projecte respon realment a unes necessitats socials dels pobles i ciutats on treballem: s’ha dut a terme un 34% d’insercions laborals del total de participants en el projecte”.

Activa’t, com el projecte Microcrèdit que tot just s’ha iniciat en els darrers mesos, s’han creat per ajudar a les persones a entendre els mecanismes del mercat de treball i mostrar formes de participació, sobretot, en els que casos on hi ha poca experiència laboral.

Mostrar formulari de contacte