Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Carles Barrera (CDA) és proclamat nou síndic de la Val d'Aran

Carles Barrera (CDA) és proclamat nou síndic de la Val d'Aran

20/06/2011 13:48

Carles Barrera, de Convergència Democràtica Aranesa (CDA), ha estat proclamat aquest dissabte síndic d'Aran durant el transcurs de constitució del nou Conselh Generau. Barrera ha substituït en el càrrec Francesc Boya, d'Unitat d'Aran (UA).

Segons informa l'ACN, el nou síndic aranès s'ha compromès, un cop s'aprovin els pressupostos de la Generalitat 2011, a portar la Llei de l'Aran al Parlament per iniciar-ne la seva tramitació. Barrera diu que s'ha de "reprendre de manera imminent la Comissió bilateral entre el Govern aranès i el Govern català per aconseguir el millor tant per Catalunya com per l'Aran".

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que va assistir a la constitució del Conselh, va reiterar la voluntat del Govern d'actualitzar la llei aranesa.

La constitució del Conselh Generau d'Aran es va fer a la casa del Senyor d'Arròs. Barrera va ser escollit síndic d'Aran en primera volta al disposar de majoria absoluta. Els set consellers de CDA van votar a favor de Carles Barrera i la resta van votar per Francesc Boya, d'UA (cinc d'Unitat d'Aran i un de PRAG).

Promeses electorals

Carles Barrera s'ha compromès a complir les promeses electorals entre les quals destaquen garantir els serveis bàsics pels ciutadans. Barrera demana al poble aranès ''paciència i implicació'' en l'actual context de crisi econòmica i afegeix que l'Aran "ha de ser capaç de superar aquesta situació''.

En aquest sentit, el síndic sortint, Francesc Boya, s'ha ofert al nou govern d'Aran per treballar plegats en els grans reptes de país i s'ha referit a la cordialitat que sempre hi ha hagut entre les diferents forces polítiques que han format part del Conselh Generau.

Francesc Boya reivindica la seva obra de govern d'aquesta última legislatura i declara que ''assumirà la responsabilitat encarregada pels ciutadans d'exercir el control de l'acció de govern''.

El Conselh Generau d'Aran està format per 13 consellers distribuïts en sis terçons (Pujòlo: 2 membres; Arties e Garòs: 2 membres; Castièro: 4 membres; Marcatosa: 1 membre; Irissa: 1 membre; Quate Lòcs: 3 membres). D'acord amb els resultats de les eleccions del passat 22 de maig, la composició del Conselh sorgida de les urnes és la següent: 7 consellers de CDA-PNA, 5 consellers d'UA-PM-PSC i 1 conseller del PRAG.

Mostrar formulari de contacte