Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Carlos Barrera deixa la política activa

Carlos Barrera deixa la política activa

L'actual síndic d'Aran anuncia la retirada després que CDA ha perdut la majoria al Conselh Generau, que ha presidit al llarg de 20 anys en dues etapes diferents

Carlos Barrera (Foto: ACN)
Carlos Barrera (Foto: ACN)
05/06/2019 12:35

L'actual síndic d'Aran, Carlos Barrera, deixa la política i es retira després d'haver dirigit durant 20 anys el Conselh Generau d'Aran, en dues etapes diferents.

Els mals resultats que va tenir Convergència Democràtica Aranesa (CDA) a les recents eleccions al Conselh Generau, en què va perdre la majoria absoluta i va passar de 7 consellers a només 4, han portat a Barrera a prendre aquesta decisió. Per tant, el veterà polític aranès, de 68 anys, ja no recollirà l'acta de conseller quan es constitueixi la nova corporació, que des d'ara tindrà majoria absoluta d'Unitat d'Aran (UA), que va aconseguir 9 escons d'un total de 13.

És previst que aquest dijous Barrera expliqui els detalls de la seva retirada en una roda de premsa. Ara CDA haurà de decidir qui serà el seu substitut al Conselh.

Carlos Barrera va ser escollit per primer cop síndic d'Aran a les eleccions del 1995 i va estar al capdavant del Conselh Generau al llarg de tres mandats fins a l'any 2007, quan va ser substituir pel socialista Paco Boya. L'any 2011, Barrera, va tornar a guanyar les eleccions i ha estat al càrrec dos mandats més; és a dir, un total de 20 anys.

Previsiblement el Conselh Generau es constituirà el dia 18 de juny, l'endemà de l'Hèsta d'Aran, i Paco Boya iniciarà el seu segon mandat no consecutiu com a síndic.

Mostrar formulari de contacte