Casa Beal fa la seva sisena verema per elaborar vi andorrà
La finca de Nagol, a 1.100 metres, és una de les més altes d'Europa en el negoci vitivinícola
Casa Beal ha realitzat aquest cap de setmana la sisena verema de la seva vinya, a Nagol. La finca de Sant Julià de Lòria està recuperant l'elaboració de vi a Andorra amb el vi blanc Cim de Cel, de la varietat de raïn Gewürztraminer.
Les característiques del terreny, a 1.100 metres d'altitud, fan de Casa Beal una de les explotacions vitivinícoles més altes d'Europa. Aquesta activitat havia estat aturada a Andorra durant més d'un segle.
Paral•lelament, també s’ha veremat per primera vegada la plantació del Celler Mas Berenguer, a la carretera de Fontaneda. Mas Berenguer ha collit 1.400 quilos de les varietats Chardonnay blanc, Pinot negre i Cabernet Sauvingon blanc. Mas Berenguer va plantar la vinya l’any 2008 i l'any vinent començarà la comercialització.
Casa Beal, que va iniciar la seva activitat al voltant del vi fa més de 26 anys, va plantar durant els primers temps fins a set varietats diferents de ceps per trobar la que millor s’adaptés a la climatologia i les condicions específiques d'Andorra.