Casa Beal vol crear una Denominació d'Origen de vi andorrà
'Cim de cel' és el nom que porta el vi que produeix i comercialitza Casa Beal, procedent de les seves vinyes a Nagol, a Sant Julià de Lòria (Andorra). El nom prové de l'alçada en què es troben les vinyes, a més de mil metres.
Casa Beal, propietat de la família Tor Visa, comercialitza aquest vi elaborat amb la varietat de raïm Gewürztraminer des de l'any 2006. 'Cim de cel' és el primer vi que es produeix a Andorra en segles, un vi blanc, sec, amb notes florals, un punt de cítrics i herbes aromàtiques.
El propietari de Casa Beal, Joan Visa, explica que es van fer proves amb diferents tipus de ceps per veure quin s'adaptava a les característiques d'un terreny i a una climatologia molt especial, "un terreny desestructurat de pissarra amb una petita capa de terra molt erosionable". Les vinyes tenen instal·lat un sistema de reg gota a gota, "només per regar els ceps en la mesura justa i per evitar estrès per falta d'aigua".
La plantació de Casa Beal va començar l'any 2004 quan es van plantar uns 2.000 ceps en aproximadament una hectàrea. Actualment les vinyes conten amb uns 4.500 ceps. Visa ha manifestat que la voluntat es continuar creixent.
Visa explica també explica que s'està treballant amb un servei jurídic per normalitzar la denominació d'origen Andorra. Segons comenta, "la intenció és que els pocs productors que som, ens unim per aconseguir-la". Actualment 'Cim del cel' és ven com a producte andorrà, se serveix a particulars que s'apropen a la bodega i a l'hostaleria. A més, Casa Beal forma part de l'Associació de Vins d'Alta Muntanya.