Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Castellciutat viu la recreació d'un campament dels Miquelets

Castellciutat viu la recreació d'un campament dels Miquelets

Aquest dissabte i diumenge es mostrarà com era la vida a la Guerra de Successió i s'oferirà tallers, un sopar a la vora del foc i un dinar obert a tothom. L'associació, creada al 2005, honora els soldats, milicians i civils que van defensar els drets i llibertats catalanes al segle XVIII

Miquelets de Catalunya
Miquelets de Catalunya
27/07/2016 18:20

Castellciutat viurà aquest cap de setmana la recreació d'un campament dels Miquelets de Catalunya, a càrrec de l'associació creada l'any 2005 per honorar els milicians i civils que van defensar els drets i llibertats catalanes durant la Guerra de Successió, al segle XVIII. La proposta historico-cultural començarà divendres al vespre amb el muntatge del campament de Miquelets a la zona del Rastrillo, sota l'antiga bugaderia del regiment militar de Castellciutat.

Dissabte, dia 30, al matí els veïns i visitants podran veure la recreació del campament, amb patrulles i totes les activitats que aquest comporta. A partir de 2/4 d'11, s'iniciarà una desfilada que s'aproparà també fins als indrets més significatius de la Seu, amb una recepció a l'Ajuntament urgellenc i la tornada cap a Castellciutat, amb parades a la Torre Solsona, al Castell de Ciutat i a les restes de l'antiga Ciutadella. A la tarda és farà vida del campament amb patrulles i instrucció, i es completarà la jornada amb un sopar a la vora del foc, obert a veïns i socis d'Amics de Castellciutat.

Diumenge al matí, el campament estarà novament obert al públic en general, que podrà conèixer de primera mà com era la vida dels Miquelets, amb instrucció o bé tallers, de fabricació de bales i d'espelmes de l'època, entre d'altres. A partir de 2/4 d'una del migdia, l'activitat es traslladarà a la plaça de l'Arbre, on hi haurà un concert de música barroca i ball. El cap de setmana es completarà amb un dinar de germanor obert a tothom, a les 2 del migdia. Els tiquets de l'àpat es poden aconseguir a Queviures Manel i al Cafè de la Mare.

Els Miquelets de Catalunya és una associació cultural fundada el desembre del 2005, que té per objectiu fer reviure i honorar, mitjançant grups de recreació històrica, els soldats, milicians i civils que des del 1704 fins al divuit de setembre del 1714 (alguns fins i tot més enllà) van defensar les Constitucions, Drets, Llibertats i Institucions pròpies dels catalans, que finalment va abolir Felip de Borbó en ocupar Catalunya. El grup ja ha estat a Castellciutat en d'altres ocasions, com ara en la marxa de retirada que va recrear la tardor passada o bé en la Festa de la Capitulació.

Mostrar formulari de contacte