Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i Aran fa una crida a "mobilitzar-se com mai" aquest 1 d'octubre

Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i Aran fa una crida a "mobilitzar-se com mai" aquest 1 d'octubre

En un comunicat, l'assemblea pirinenca denuncia "la repressió, involució democràtica i suspensió de drets per part del Govern d'Espanya". El text defensa un "referèndum vinculant" tot i que qüestiona la manera com s'ha plantejat
Presentació a la Seu del projecte 'Un país en comú'
29/09/2017 17:50

L'assemblea de Catalunya en Comú de l’Alt Pirineu i Aran ha fet una crida de cara a aquest 1 d'octubre a "mobilitzar-se com mai davant la repressió, involució democràtica i suspensió de drets per part del Govern d’Espanya" i ha assegurat que donaran "tot el suport a totes les persones, càrrecs polítics i entitats que pateixin repressions o inhabilitacions personals".

La formació política ha reiterat la seva aposta perquè "se celebri un referèndum vinculant on Catalunya pugui expressar lliure i democràticament la seva decisió sobirana". Alhora, apunten que el seu posicionament "no exclou la crítica ni a la forma d’actuar del Partit Popular ni a les decisions preses per l’actual majoria del Parlament de Catalunya per la forma en què han plantejat aquest referèndum". En aquest sentit, el comunicat lamenta "el tancament intransigent i el retorn a actituds intolerants i repressives del govern del Partit Popular, atiant l’anticatalanisme visceral", però també critica el que considera com "posició d’opinió única i també bel·ligerant de la majoria parlamentària de la Generalitat".

CC conclou que la situació actual "no afavoreix l’assoliment de la sobirania de Catalunya ni la superació de les necessitats que pateixen les classes populars, ni tampoc la tan necessària implantació de la Vegueria de l’Alt Pirineu i reconeixement efectiu del territori de l'Aran".

Mostrar formulari de contacte