Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya en Comú-Podem parla a la Seu del futur de les pensions

Catalunya en Comú-Podem parla a la Seu del futur de les pensions

Jaume Moya i Aina Vidal van exposar a la Sala de la Immaculada la situació actual del sistema estatal. Els diputats al Congrés van denunciar la pèrdua de poder adquisitiu dels jubilats al llarg dels darrers governs del PP
Xerrada de Jaume Moya i Aina Vidal sobre les pensions, a la Sala de la Immaculada
20/11/2018 10:37

La Sala de la Immaculada va acollir aquest divendres passat una xerrada informativa de Catalunya en Comú-Podem sobre "El futur de les pensions". L'acte va comptar amb les intervencions de Jaume Moya i Aina Vidal, diputats al Congrés espanyol, que van aportar els seus coneixements sobre la situació actual de la gestió de les pensions de jubilació a nivell estatal i els escenaris de futur d'aquesta qüestió.

Aina Vidal va parlar de l'evolució dels darrers anys i, entre d'altres aspectes, va denunciar la devaluació que han patit les prestacions de jubilació, un fet que atribueix a les reformes que han dut a terme els governs del PP "per activa o per passiva", ja sigui buidant els fons de la denominada "guardiola de les pensions" per eixugar el deute causat pel rescat dels bancs i caixes d'estalvis, o bé forçant una part important de la població a subscriure plans de pensions privats.

Vidal també va qüestionar els canvis de criteri a l'índex de revalorització de les pensions, perquè considera que ha causat que els pensionistes perdin poder adquisitiu, i va posar com a exemple el recent augment del 0,25%, que va qualificar de "miserable" si es compara amb l'actual encariment dels preus. A l'acte també es va denunciar que l'augment de productivitat d'aquests darrers anys a les empreses, després de superar la crisi econòmica, no s'està traduint en una major aportació d'aquestes al sistema social ni en una millora dels salaris.

Per tot plegat, CatComú-Podem reivindica un replantejament del sistema de pensions que garanteixi el manteniment de la capacitat de compra dels jubilats i que mantingui en tot moment com a referent l'evolució de l'IPC. En aquest sentit, el grup dels comuns creu que l'acord de Pressupostos Generals a què han arribat amb l'actual govern espanyol obre la porta per "apujar les pensions i l'SMI".

Mostrar formulari de contacte