Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya en Comú rebutja la construcció d'un hotel rural a Socampo

Catalunya en Comú rebutja la construcció d'un hotel rural a Socampo

El grup advoca per protegir la biodiversitat de la zona i concentrar projectes com aquest en els nuclis habitats. Grups conservacionistes i l'EMD d'Isil i Alòs han presentat al·legacions a la rehabilitació de l'antiga borda
Borda de Socampo (Foto: PN Alt Pirineu)
16/11/2017 18:10

Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i Aran ha expressat el suport a les al·legacions presentades per entitats conservacionistes i per l'EMD d'Isil i Alòs contra la construcció d'un hotel rural a la borda de Socampo, a la vall de Bonabé. La formació es mostra "preocupada" pel que fa a la finalitat d'aquest projecte, que considera ''centrat en l'edificació d'un hotel de certa envergadura, amb les infraestructures que comporta i l'impacte ambiental i de profunda transformació d'una vall protegida pel PEIN i Xarxa Natura 2000''. Per això demanen a les autoritats competents -municipals, autonòmiques i estatals-, que deneguin les llicències i permisos.

Segons exposen les al·legacions, els terrenys on està la borda de Socampo formen part de l'entorn del Parc Natural de l'Alt Pirineu (PNAP) "que reuneix un patrimoni de biodiversitat, arquitectura i paisatge que cal preservar de qualsevol agressió". Catalunya en Comú creu que aquest cas "és només un exemple més del model de territori que molts veïns i veïnes no volen, d'especulació urbanística a costa dels espais naturals protegits i més sensibles''. El grup hi afegeix que "la promoció de nous hotels, familiars i que puguin crear nous llocs de treball al territori, s'haurien d'impulsar en els nuclis de població ja existents, que ja compten amb els serveis necessaris que una obra així requereix, com ara línia elèctrica i enllumenat públic, sistema d'evacuació d'aigües, residuals o accessos asfaltats, sentència la formació".

CC conclou que aquest projecte "ha de tenir el tractament que les característiques d'alt valor ecològic dels terrenys afectats mereixen, i per tant hauria de passar de forma escrupolosa tots els tràmits i informes d'impacte ambientals que la legislació exigeix". Entre les entitats que han presentat al·legacions hi ha els grups conservacionistes Ipcena, DEPANA i Fundación Oso Pardo, que posen l'accent en la necessitat de prioritzar la protecció d'espècies com l'ós bru per davant del desenvolupament de projectes turístics com aquest.

Mostrar formulari de contacte