Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya, França i Andorra consensuen una quarantena d'accions per desplegar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Catalunya, França i Andorra consensuen una quarantena d'accions per desplegar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Es tracta d'una de les àrees transfrontereres protegides més extenses d'Europa. El CETAP de la Seu ha acollit aquest dijous una trobada participativa
Representants de Catalunya, França i Andorra que han participat al taller celebrat a la Seu d'Urgell (Foto: ACN)
05/12/2019 19:05

Una seixantena de representants dels parcs naturals de l'Alt Pirineu, de la Vall de Sorteny, de les Valls de Comapedrosa i dels Pyrénées Ariégeoises, institucions, empreses i entitats d’aquests territoris han participat en el primer taller per a treballar en el full de ruta que marcarà les directrius d'aquest parc transfronterer. En la trobada, celebrada a la Seu d'Urgell, han acordat una quarantena d'accions per implementar durant els quatre anys com ara crear un domini web comú i d'una app amb informació i recursos dels quatre parcs; inventariar els hàbitats i espècies a conservar dins del parc transfronterer; construir un consell científic que permeti col·laborar els grups universitaris que treballen als parcs natural; preparar les bases d'un nou projecte POCTEFA; promoure els productes locals a fires dins del parc transfronterer, així com a grans ciutats, i establir mecàniques d'intercanvi.

El Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), a la Seu d'Urgell, ha acollit la trobada, que ha servit per consensuar les accions a dur a terme en els propers anys per convertir el Parc Pirineu de les Tres Nacions en espai natural transfronterer de referència internacional. El taller participatiu té per objectiu avançar en el pla d'acció per a desplegar el futur parc transfronterer al voltant de quatre àmbits de treball: agricultura, ramaderia i productes locals; biodiversitat; turisme, senderisme i refugis, i governança.

De moment, s'han acordat una quarantena d'accions per implementar al llarg dels pròxims quatre anys. Durant el taller, també s'ha presentat l'esborrany del primer plànol guia del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, per tancar definitivament el seu disseny de manera consensuada.

Per part de Catalunya, han participat en el taller prop d'una vintena de persones, tant del Parc Natural de l'Alt Pirineu, com d'entitats públiques i privades de sectors diversos vinculats al turisme, l'agricultura, la ramaderia i la conservació de la natura dins d'aquest àmbit. D'Andorra, han assistit una quinzena de persones, del Parc Natural de la vall de Sorteny, i del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa (ambdós andorrans), i del seu teixit empresarial i institucional, i gairebé una trentena de persones vinculades al Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises (França).

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions va néixer l'estiu del 2018, amb la signatura d'un conveni entre Catalunya, Andorra i França, per crear una marca d'identitat comuna per a la promoció turística i l'impuls d'accions conjuntes en un espai natural que suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis, 15 de catalans, dos d'andorrans i 141 de francesos.

Mostrar formulari de contacte