Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya i Andorra estrenyen la col.laboració en polítiques de Joventut

Catalunya i Andorra estrenyen la col.laboració en polítiques de Joventut

Jordi Satorra i Judith Salazar anuncien a la Seu que es facilitarà la participació dels joves andorrans en formació i camps de treball L'Oficina Jove de l'Alt Urgell duplica les consultes, entre les quals les més habituals són les d'habitatge

Mireia Pellicer, Jordi Satorra i Judith Salazar
Mireia Pellicer, Jordi Satorra i Judith Salazar
04/02/2010 16:34

Els governs català i andorrà estrenyen la seva col.laboració en matèria de joventut. L'anunci de les noves accions conjuntes s'ha fet aquest dijous al migdia a la Seu d'Urgell, en una roda de premsa del delegat de Joventut a Lleida, Jordi Satorra; la secretària de Joventut i Esports del Govern d'Andorra, Judit Salazar, i la regidora de l'Ajuntament de la Seu i consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer.

Jordi Satorra ha explicat que el grup de treball entre Catalunya i Andorra permetrà als joves andorrans participar en els cinc projectes de formació que es desenvoluparan a la demarcació de Lleida, organitzats per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat. Els cursos versaran sobre formació en pressupostos, inversions locals, borsa jove d'habitatge, lleure i infants i ús de la noves tecnologies. Es vol reforçar així la integralitat de les polítiques de joventut.

Una altra línia de col.laboració és que els joves andorrans podran participar en el camp de treball transfronterer que tindrà lloc a la Seu d'Urgell aquest estiu vinent. Finalment, la Generalitat ha convidat el Govern d'Andorra a participar a la Trobada del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, que se celebrarà dia 27 d'aquest mes a Manresa.

Judith Salazar ha agraït la predisposició de la Generalitat de Catalunya per seguir col•laborant en aquest àmbit. Salazar ha aprofitat per indicar que des del Govern d'Andorra es fa una aposta per la integralitat d'aquestes polítiques i que actualment es troben en procés d'unificar els continguts.

Balanç 2009 de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell

Mireia Pellicer i Jordi Satorra han realitzat una jornada de treball per fer balanç de l'any 2009 a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell. Satorra n'ha recordat que el local alturgellenc va ser pioner i que ha servit de model per a l'obertura de noves oficines a comarques com la Noguera i les Garrigues.

Pellicer ha detallat que enguany han doblat el nombre de consultes, amb un total de 4.386 consultes. El 16% són per habitatge, seguides de consultes sobre treball (4%) i beques (3%). Pellicer ha remarcat “l'èxit de funcionament durant l'any 2009 de l'Oficina Jove i així ho avalen les xifres, gràcies a la bona feina portada a terme”.

Un altre avenç ha estat en la pàgina web, que ha rebut un total de 23.170 visites anuals, gairebé 2.000 al mes. Quant a les consultes de treball, d'abril a desembre de 2009 s'ha assessorat 206 joves i s'ha impulsat la Borsa Interterritorial Activa de Treball (BICAT).

La borsa jove d'habitatge ha tancat 40 contractes donant allotjament a 60 joves. A més, s'han tramitat des de l'oficina Jove de l'alt Urgell uns 200 ajuts per accedir a l'habitatge.

Mireia Pellicer també ha explicat que aquest any 2010 s'ha posat en marxa la consulta jove de salut, conjuntament amb el centre d'Atenció Primària i el Consell Comarcal. Els joves disposen així d'un servei per assessorar-se en temes de salut de manera més directa i immediata. Finalment, enguany s'ha obert l'espai El Passadís, perquè els joves que ho desitgin hi puguin exposar les seves creacions.

Mostrar formulari de contacte