Catalunya i Andorra estrenyen la col·laboració en agroalimentació, residus, energia i meteorologia
La consellera Teresa Jordà i la ministra Sílvia Calvó han dut a terme una reunió bilateral per avançar en la recerca mitjançant la implicació de l'IRTA
Amb el memoràndum, el Govern d'Andorra vol intensificar la seva col·laboració amb l'IRTA i sobretot tenir-lo com a centre de referència en la recerca agroalimentària, tenint en compte que a Andorra no hi ha cap centre semblant. Així doncs, els objectius del memoràndum són establir un marc de cohabitació formal per a dur a terme, de forma conjunta i coordinada, actuacions orientades a promoure, estudiar i desenvolupar accions en l'àmbit de la recerca, el desenvolupament, i la innovació en el sector agroalimentari.
En aquesta trobada hi han participat, per part de Catalunya, el director general de l'IRTA, Josep Usall; la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Marta Morera, la directora del Servei Meteorològic de Catalunya, Sarai Sarroca, així com el director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Pirineu i Aran, Ferran de Noguera.
La delegació andorrana estava integrada pel director del Departament d'Agricultura, Josep Casals, la directora del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, el director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles Miquel, i el director d'Afers Bilaterals i Consulars del Ministeri d'Afers Exteriors andorrà, Andreu Jordi.