Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya i Andorra estrenyen la col·laboració en agroalimentació, residus, energia i meteorologia

Catalunya i Andorra estrenyen la col·laboració en agroalimentació, residus, energia i meteorologia

La consellera Teresa Jordà i la ministra Sílvia Calvó han dut a terme una reunió bilateral per avançar en la recerca mitjançant la implicació de l'IRTA

Sílvia Calvó i Teresa Jordà signen un acord de col·laboració entre els governs andorrà i català (Foto: Dep. Acció Climàtica)
Sílvia Calvó i Teresa Jordà signen un acord de col·laboració entre els governs andorrà i català (Foto: Dep. Acció Climàtica)
29/04/2022 19:00

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern català, Teresa Jordà, ha mantingut aquest divendres una reunió bilateral amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra, Sílvia Calvó. En el decurs de la cimera bilateral, els dos governs han acordat impulsar la col·laboració en l'àmbit ambiental i agroalimentari, amb especial interès en la recerca agroalimentària, la gestió de residus, la transició energètica i la predicció meteorològica.

La reunió també ha permès signar un memoràndum d'entesa en l'àmbit agrícola amb l'IRTA per intensificar col·laboració amb pràctiques com el benestar animal, la sanitat vegetal o la producció de cànnabis medicinal a Andorra.

Amb el memoràndum, el Govern d'Andorra vol intensificar la seva col·laboració amb l'IRTA i sobretot tenir-lo com a centre de referència en la recerca agroalimentària, tenint en compte que a Andorra no hi ha cap centre semblant. Així doncs, els objectius del memoràndum són establir un marc de cohabitació formal per a dur a terme, de forma conjunta i coordinada, actuacions orientades a promoure, estudiar i desenvolupar accions en l'àmbit de la recerca, el desenvolupament, i la innovació en el sector agroalimentari.

En aquesta trobada hi han participat, per part de Catalunya, el director general de l'IRTA, Josep Usall; la directora de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), Marta Morera, la directora del Servei Meteorològic de Catalunya, Sarai Sarroca, així com el director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Pirineu i Aran, Ferran de Noguera.

La delegació andorrana estava integrada pel director del Departament d'Agricultura, Josep Casals, la directora del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, el director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles Miquel, i el director d'Afers Bilaterals i Consulars del Ministeri d'Afers Exteriors andorrà, Andreu Jordi.

Mostrar formulari de contacte