Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya i Andorra faran un estudi conjunt sobre la joventut

Catalunya i Andorra faran un estudi conjunt sobre la joventut

Els dos governs acorden flexibilitzar el reconeixement mutu d’estudis professionals El Govern andorrà demana l’homologació dels títols de monitor de lleure

Reunió de les àrees de Joventut de Catalunya i Andorra
Reunió de les àrees de Joventut de Catalunya i Andorra
03/06/2008 16:59

Les àrees de Joventut dels governs de Catalunya i Andorra elaboraran un estudi conjunt sobre la situació i les necessitats de la gent jove. Aquest és un dels acords que s’ha pres a la reunió del Grup de Treball Permanent de les dues administracions, que s’ha celebrat aquest migdia al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El delegat de Joventut de la Generalitat a Lleida, Jordi Satorra, ha detallat que l’anàlisi es començarà a elaborar ben aviat i es completarà el segon semestre de l’any vinent. L’estudi vol servir de referent per elaborar futures polítiques de joventut comunes i per respondre a les noves demandes del col.lectiu, sumant esforços entre els dos països. En el treball també hi participaran l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Observatori Català de la Joventut.

La reunió també ha pres diversos acords en l’àmbit de la formació. D’aquests, destaca la voluntat de flexibilitzar els tràmits per a fer estudis de formació professional a una o l’altra banda de la frontera. Així, per exemple, es vol facilitar l’accés de joves del Pirineu català a estudis relacionats amb el sector de la neu i la muntanya.

En la mateixa línia, el Govern d’Andorra ha proposat a la Generalitat que la titulació de monitors de lleure sigui homologable a Catalunya a tots els efectes. En aquest sentit, actualment tres tècnics de les administracions comunals ja s’estan formant dins l’estructura del Govern català. El responsable de polítiques de Joventut del Govern d’Andorra, Pere Guiu, ha valorat molt positivament aquesta opció ja que “els dóna la possibilitat d’incrementar molt el seu pòsit de formació”. De fet, Guiu creu que la formació és l’àmbit que s’ha de prioritzar en aquesta col.laboració intergovernamental i s’ha ofert a facilitar l’accés de joves catalans a estudis específics tot aprofitant el nou marc del procés de Bolonya, en què Andorra hi participa en la seva condició d’estat.

La regidora urgellenca i consellera comarcal de Joventut, Mireia Pellicer, considera important per a la Seu i per a l’Alt Urgell formar part del grup de treball, ja que els joves d’una i altra banda de la frontera comparteixen inquietuds comunes.

Aquesta col.laboració mútua també es vol aplicar a la realització dels camps de treball d’estiu. L’any vinent se’n podria fer un de conjunt per primera vegada. D’altra banda, el Fòrum d’Estudis de la Joventut, que s’organitza a Lleida, compta enguany per primera vegada amb presència andorrana.

Mostrar formulari de contacte