Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CCOO proposa constituir un comitè del sector elèctric arran de l'accident mortal a l'Alt Urgell

CCOO proposa constituir un comitè del sector elèctric arran de l'accident mortal a l'Alt Urgell

El sindicat considera necessari adoptar mesures que permetin millorar la seguretat dels treballadors. Un home va morir electrocutat dimarts mentre feia les tasques de manteniment d'una torre elèctrica d'alta tensió a Montferrer i Castellbò
Logo de CCOO Indústria
15/10/2015 18:20

CCOO d'Indústria de Catalunya proposa que es constitueixi un comitè intercontractes del sector elèctric arran de l'accident mortal que va tenir lloc dimarts al matí a Montferrer i Castellbò. Un treballador de 43 anys, de nacionalitat peruana i veí de Tàrrega, va morir electrocutat mentre feia tasques de manteniment en una torre elèctrica d'alta tensió. El sindicat indica que la tragèdia "posa en evidència una situació cada vegada més palpable en el sector del muntatge i manteniment elèctric: la precarització i el deteriorament de les condicions laborals que pateixen els treballadors del sector".

CCOO assegura que fa temps que es reivindica la necessitat d'adoptar un seguit de mesures que preservin i millorin la seguretat dels operaris, un sector molt castigat per la crisi. En aquest sentit, proposa que es constitueixi un comitè que tingui com a objectiu la coordinació permanent entre la representació sindical de les empreses contractistes d'Endesa i l'empresa principal. El comitè, a través dels delegats de prevenció intercontractes, hauria de vetllar per definir i analitzar els llocs de treball que, a causa de la seva especial perillositat, han de rebre una consideració especial per minimitzar l'exposició als riscos.

Segons informa l'ACN, el sindicat també assenyala que cal qüestionar el sistema de rendiments, ja que les jornades laborals excessivament llargues, l'incompliment dels torns de guàrdia i el fet de no respectar els descansos necessaris que fixa el llindar del cansament, "augmenta exponencialment les possibilitats que es produeixin accidents laborals".

Des de CCOO indiquen que defensaran la seva proposta i continuaran treballant per desbloquejar les negociacions de la mesa del sector auxiliar de muntatge i manteniment elèctric de Catalunya. "Els objectius són regular les condicions de treball i aconseguir unes condicions segures per a tots els treballadors, i així no haver de lamentar cap més mort", es conclou.

Mostrar formulari de contacte