Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CDC afirma que els pressupostos catalans perjudiquen l'Alt Pirineu

CDC afirma que els pressupostos catalans perjudiquen l'Alt Pirineu

La formació nacionalista ha celebrat aquest dissabte a la Seu el seu Consell de Federació
CDC - Consell de Federació
19/11/2007 09:31

Convergència Democràtica de Catalunya de l'Alt Pirineu i l'Aran, reunida aquest dissabte a la Seu d'Urgell per celebrar el Consell de Federació, ha lamentat el 'desequilibri' dels pressupostos que, segons el seu criteri, deixen en una situació de desavantatge la zona pirinenca. El vicesecretari general de CDC, Felip Puig, ha recordat que el 65% del pressupost es destina a la zona de Barcelona i el Baix Llobregat i ha afegit que aquest fet no contribueix 'ni a la cohesió social ni a l'equilibri'. D'altra banda, el primer tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al parlament, Albert Batalla, ha explicat que en el consell celebrat aquest dissabte s'han abordat temes com l'educació, les noves tecnologies i les infraestructures que afecten el territori pirinenc, entre altres temes. El consell compta amb la participació d'alcaldes, regidors, diputats, militants i simpatitzants de totes les comarques pirinenques.

Felip Puig ha aprofitat la seva presència a la Seu d'Urgell per fer balanç de l'actual moment polític. En aquest sentit, Puig ha manifestat que 'el partit socialista es troba sol defensant una gestió absolutament tercermundista del que són les infraestructures de Catalunya i de tot l'estat'. Puig ha afegit que ha quedat en evidència que el PSC 'defensa més el seu partit espanyol que no pas els interessos dels ciutadans de Catalunya'. El secretari general adjunt de CDC ha manifestat que s'ha posat en evidència que 'qui té un problema greu amb José Montilla és Catalunya'. Amb aquesta frase respon a les paraules del president de la Generalitat en què deia que alguns dirigents de CiU tenien un problema que es deia José Montilla.

Davant aquesta situació, Puig ha manifestat que CiU 'intentarà continuar sent l'oposició responsable i al mateix temps l'única alternativa'. Segons Puig, el Partit Socialista 'ho interpreta tot en clau espanyola i per tant no identifica quines són les necessitats dels ciutadans de Catalunya'. Per això Puig creu que l'estat d'ànim dels ciutadans és dels més baixos dels últims anys.

Felip Puig també ha fet referència als pressupostos i ha afirmat que 'castiguen' el territori de Catalunya i que estan 'desequilibrats' des d'un punt de vista territorial. En aquest sentit, Puig ha afegit que el 65% de la inversió es concentra a Barcelona i el Baix Llobregat. I per això, segons Puig, ha ofert el compromís de recuperar 'la visió d'equilibri i del país' que tenia en compte tant les grans aglomeracions de població, com també els petits pobles de muntanya.

En la mateixa línia s'ha expressat el tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, que ha manifestat que el tripartit ha presentat per aquest any 2008 uns pressupostos en què 'el Pirineu rep per aquest any exactament el mateix que l'any 2003, quan el pressupost global de la Generalitat s'ha doblat'. Aquest fet, segons Batalla, 'descapitalitza el Pirineu, i el que tenim clar des del Pirineu, és que no volem ser un territori de segona'.

Batalla també ha criticat la manera com el Govern està fent el desplegament dels seus departaments per tot el territori. En aquest sentit, Batalla ha lamentat que es faci en alguns casos 'amb una perspectiva de comissariat polític que no pensa en el territori sinó en els interessos de cadascun dels partits que conformen el Govern'. Des de CDC, creuen que aquest desplegament s'ha de fer des d'una perspectiva 'estratègica' i no 'partidista'.

De la seva banda, el president de la Federació de l'Alt Pirineu i l'Aran, Xavier Pont, ha fet una valoració positiva dels tres anys de funcionament de la federació, destacant la cohesió que ha aportat al territori aquesta unió de forces. Pont ha volgut remarcar també la voluntat de la federació d'arribar a tot arreu, posant com a exemple la voluntat itinerant de les reunions de l'executiva i la bona salut amb l'increment de més d'un 10 % de la militància.