Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cedeixen a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà el fons d'imatges més important de la comarca

Cedeixen a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà el fons d'imatges més important de la comarca

14/04/2010 11:41

L'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà acull des del passat dia 15 de març el fons d'imatges 'Fotografia Rafel'. Es tracta del recull fotogràfic més important de la comarca del Pallars Sobirà i aplega el treball de tres fotògrafs de la mateixa família, establerts a Sort, que van portar a terme la seva activitat entre 1915 i 1988.

Fins a la jubilació de Roser Rafel no hi va haver cap altre fotògraf a la capital del Pallars Sobirà. Carme Maria Marugan, responsable de l'Arxiu Comarcal, explica a l'Agència Catalana de Notícies que "després de les primeres tasques de quantificació i valoració, es pot afirmar que l'arxiu personal superarà els quaranta mil negatius". A aquesta xifra caldrà afegir els positius i la documentació en suport paper.

Carme Maria Marugan explica que el llegat fotogràfic d'aquesta nissaga constitueix una mostra de la feina que realitzaren els fotògrafs popularment anomenats 'retratistes'. Segons Marugan, "les seves imatges són valuoses perquè capten gairebé tots els esdeveniments polítics i socials, detalls de la vida quotidiana, les transformacions urbanístiques i paisatgístiques, exposant els canvis produïts en la societat pallaresa i en l'entorn, actuant com a notaris gràfics i testimonis del seu temps".

Al fons hi predominen els retrats d'estudi i les fotografies del DNI (document obligatori a partir de l'any 1956).

Mostrar formulari de contacte