Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Centenars de fidels celebren la diada de la Mare de Déu de Meritxell

Centenars de fidels celebren la diada de la Mare de Déu de Meritxell

08/09/2008 19:51

Centenars de fidels arribats de les set parròquies d’Andorra i de diverses localitats de la diòcesi d’Urgell s’han aplegat aquest matí al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell per participar de la celebració eucarística que ha presidit el Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i que ha estat concelebrada per l’Arxiprest de les Valls, Mn. Sàrries, i els preveres del Principat. A la cerimònia hi han assistit també els màxims representants de les institucions andorranes, encapçalats pel Síndic General, Joan Gabriel, i el cap del Govern, Albert Pintat.

A l’homilia, Mons. Vives ha evocat l’exemple de la Verge Maria com a guia per superar les dificultats que ens planteja el món actual: “El nostre país potser haurà de travessar moments amb problemes econòmics i de manca de feina, de menys producció, de gran inestabilitat econòmica que afecta les persones, les famílies i les institucions. Però ara és quan hem de reflexionar que per damunt del benestar material hi ha el gran valor de la fe, de l’esperança i de l’amor. I aquest és el fonament de cercar llum en la fe de Maria, que es mantingué fidel enmig de les crisis i les proves que també ella hagué de passar”.

El Bisbe d’Urgell i Copríncep també s’ha referit a la necessitat de preservar “íntegra i oberta, estimada i valorada”, la identitat com a país i com a poble del Principat. Una identitat de la qual “la presència fecunda de l’Església Catòlica” ha estat i ha de continuar essent un element important. “En la nostra Constitució, la sobirania popular ha assumit aquesta tradició andorrana tot i adaptant-la a l’estructuració de l’Estat segons els paràmetres de les nacions democràtiques del nostre entorn. Mentre proclama la llibertat religiosa coherentment amb la doctrina del Concili Vaticà II, expressa al mateix temps la voluntat de mantenir relacions de col•laboració especial amb l’Església Catòlica d’acord amb la tradició andorrana”, ha recordat Mons. Vives.

El bisbe Joan-Enric ha clos l’homilia amb una referència a l’Acord signat entre la Santa Seu i el Principat d’Andorra: “També vull pregar la Verge Maria i congratular-me avui amb tots els ciutadans del Principat pel procés que ha conduït a concloure un Acord entre el Principat Andorra i la Santa Seu, a fi d’adaptar ‘la col•laboració tradicional’ entre l’Estat Andorrà i l’Església Catòlica, existent ja en tants d’àmbits, a les exigències materials i formals de l’Estat de Dret, establert per la nostra Constitució de 1993.

Mostrar formulari de contacte