'Cercamón' fusiona enguany la història medieval i el cinema
L’obra segueix oferint noves adaptacions del text de Lluís Racionero Les representacions es faran aquest divendres i dissabte a Vilamitjana
Aquest divendres i dissabte, Vilamitjana acull Cercamón, l’espectacle medieval basat en la novel•la del mateix títol de Lluís Racionero que posa en escena una trentena d’actors amateurs de l’Alt Urgell sota la direcció de Jordi Llop.
Tots dos dies, la representació s’niciarà a les deu de la nit. Tanmateix, dues hores abans, a les vuit del vespre, s’han programat sengles concerts al carrer Clos de la vila: divendres actuarà el trobador Quim Sabaté i dissabte ho farà el duet Fent l’Arruix amb els seu repertori de cançons eròtiques del Pirineu del 1800. 'L’Abeurador' de Vilamitjana oferirà tastets gastrònims entre els dos actes.
Com cada any, Cercamón es renova per oferir al públic una interpretació diferent de l’obra. Aquesta vegada, l’espectacle pica l’ullet al cinema amb tot un seguit de referències a alguns dels moments més mítics de la història del setè art. És per aquest motiu que enguany s’introdueix l’element audiovisual, amb la instal•lació d’una pantalla gegant en la qual es projectaran imatges que, d’alguna manera, estaran vinculades a allò que el públic veurà damunt de l’escenari.
D’aquesta faceta se n’ha encarregat el jove director de cinema andorrà Alfons Casal, que justament ha intervingut com a actor a Cercamón diverses vegades. El món del cinema també estarà present, de formes molt diverses, al llarg de la representació.
Amb aquestes innovacions, Jordi Llop continua apostant per un Cercamón en permanent transformació. Sense variar l’estructura bàsica de l’obra, el director convida el públic a veure un espectacle sempre diferent, amb referències als temps actuals que ajuden a entrar més a fons en la història contada. El que es podrà contemplar aquests dos dies a Vilamitjana és una visió desenfadada de l’Edat Mitjana i del catarisme; un món que manté tot el seu magnetisme.
L’espectacle és organitzat i produït pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell en col•laboració amb l’Ajuntament de Monferrer i Castellbò, l’EMD Vila i Vall de Castellbò i l’Associació de Veïns de Vilamitjana, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.