Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Científics d'arreu del món visiten el jaciment d'ous de dinosaure de Coll de Nargó

Científics d'arreu del món visiten el jaciment d'ous de dinosaure de Coll de Nargó

Els experts van poder veure ‘in situ’ les restes paleontològiques de Sallent Aquesta visita confirma la importància de la zona de nidificació

Dinosaures - Prospecció
Dinosaures - Prospecció
16/09/2009 11:44

Un grup de científics d’arreu del món que participen en el X Simposi internacional d'ambients continentals de l'era secundària, que està tenint lloc a Terol, s’han desplaçat aquest dilluns i dimarts a Coll de Nargó per visitar el jaciment d’ous i nius de dinosaure de Sallent i veure in situ la riquesa de la zona. Els especialistes han estat guiats pel director de l’Institut Geològic de Catalunya, Joan Escuer i Solé.

El grup d’experts, encapçalat per la catedràtica de la Universitat Complutense de Madrid, Nieves López, ha visitat el Museu Límit KT i el Mirador del Cretaci. El recorregut va incloure ahir una passejada per indrets de nidificació prop d’aiguamolls, del riu i del mar de fa milions d'anys. La visita va acabar a les zones més muntanyoses i amb l'observació de plecs i falles associades als plegaments del Pirineu.

Segons ha explicat el president dels Amics del Dinosaures de l’Alt Urgell, Josep Peralba, “el jaciment els ha agradat molt perquè han pogut descobrir també l’ambient subtropical de l’època, ja que era una zona molt càlida”. Per Peralba, la visita dels científics confirma “la magnitud del jaciment i l’encert de l’aposta de futur dels programes europeus cap a la creació del nou centre Dinosfera a Coll de Nargó”.

Des del Consorci de Paleontologia i Entorn s’està treballant en el projecte de Construcció del Centre d’Interpretació Paleoambiental ‘Dinosfera’. El projecte té un pressupost de 752.000 euros, cofinançat amb el Fons europeu de Desenvolupament Regional i el Pla únic d’Obres i Serveis de Catalunya, que gestiona el departament de Governació.

Aquest centre pretén custodiar i exposar el patrimoni paleontològic de Coll de Nargó i complementar la resta de centres existents al Prepirineu, formant un paquet turístic d’interès nacional i internacional. El model de parc que acollirà el municipi estarà format per un centre de visitants, una ruta per diversos jaciments on es puguin veure les restes de nius i ous de dinosaures, i un servei de visites guiades.

Josep Peralba ressalta el potencial turístic de la iniciativa, “que ha de complementar l’oferta de la comarca”. Alhora, remarca l’increment de visitants que ha registrat Coll de Nargó. “Els dinosaures atrauen un sector molt ampli de la població i és un tema que enganxa cada vegada més”, assevera.

Mostrar formulari de contacte