Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cineclub La Seu d'Urgell projecta el film 'En el sótano'

Cineclub La Seu d'Urgell projecta el film 'En el sótano'

La pel·lícula, dirigida per l'austríac Ulrich Seidl, es podrà veure aquest dijous, 18 de maig, a les 22 hores, a Cinemes Guiu
Projecció del film 'En el sótano'
17/05/2017 12:50

Cineclub la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous, 18 de maig, el film 'En el sótano', del director austríac Ulrich Seidl. La pel·lícula es podrà veure a les 22 hores a Cinemes Guiu.

Ulrich Seidl és, juntament amb Michael Haneke, una de les veus més personals del cinema europeu actual. El seu darrer treball és un documental tant extravagant com únic, en el qual l'original director austríac obre una escletxa quotidiana per mostrar allò que els seus compatriotes guarden amb cura als seus soterranis, les distraccions que veneren i les fílies amb què somien la resta del dia.

En cap cas es tracta d’un documental convencional, sinó que hi destaca la seva estètica particular, en què la frontalitat absoluta de la càmera regala uns plans geomètrics de gran bellesa pictòrica i molt estudiats. 'En el sótano' esdevé una obra singular, "tenyida per salvatges dolls d’humor negre, somriures perduts i secrets d’alcova". La crítica indica que "amb una mirada aparentment neutra, el resultat és un admirable i pertorbador document sobre obsessions, pors i patologies".

Ulrich Seidl

El director Ulrich Seidl, nascut a Viena l’any 1952, és un dels grans dinamitzadors del cinema europeu contemporani. Seidl ha provocat més d'una cremor d'estómac retratant amb un sentit de l'humor críptic les misèries dels seus compatriotes austríacs. El director va iniciar la seva carrera amb els documentals 'Good News', 'Animal Love' i 'Models', tots ells guardonats en diversos festivals.

El seu primer llargmetratge de ficció, 'Días perros', va guanyar el Premi Especial del Jurat del Festival de Venècia l’any 2001. 'Import Export' va ser seleccionat per competir a Cannes. La trilogia 'Paraíso' es va estrenar en els festivals més importants del món i 'Paraíso: Fe' va rebre el Premi Especial del Jurat a Venècia.

Filmografia: 'En el sótano' (2014), 'Paraíso: Fe' (2012), 'Paraíso: Esperanza' (2012), 'Paraíso: Amor' (2012), 'Import Export' (2007), 'Días perros' (2001), 'Models' (1999) i 'Good News' (1990).

Mostrar formulari de contacte