Cineclub la Seu d'Urgell projecta el film 'La Mosca', de David Cronenberg
La introducció a la projecció i el debat posterior el conduirà Jordi Làrios, coordinador de la Filmoteca Terres de Lleida La pel.lícula es podrà veure aquest dijous, a les 22 hores, a Cinemes Guiu
Cineclub la Seu d’Urgell, en col·laboració amb la Filmoteca de les Terres de Lleida, projectarà aquest dijous, 26 de març, a les 22 hores, a Cinemes Guiu, el film La Mosca, de David Cronenberg. La introducció a la projecció i el debat posterior el conduirà Jordi Làrios.
El científic Seth Brundle és a punt de culminar un invent que pot revolucionar el món: una càpsula de teletransportació. Una periodista segueix tot el procés. Entre ells dos sorgeix alguna cosa més que un simple interès professional. Després de diversos intents amb cossos inanimats, el científic prova la màquina amb un ésser viu.
La mosca de David Cronenberg és una nova adaptació del relat original del clàssic de Kurt Newman. La subtilitat, elegància i bon gust del film del cineasta són substituïts per l’explicitació de Cronenberg i el seu reconegut terror quirúrgic. L’angoixant metamorfosi que viu el professor Brundle és explicada amb pèls (de mosca) i senyals pel genial director canadenc. Al film es barregen psicologia, sexualitat i carnositat. La mosca és una pertorbadora història romàntica, marcada pel mite d'Ícar, on la mutació del personatge és una metàfora de la degradació de la relació d’una parella.
David Cronenberg
David Cronenberg va néixer a Toronto el 1943. Des de les seves primeres pel·lícules ha establert un diàleg entre el cos i la ment, els trastorns psicològics i les mutacions físiques. És un director associat als films de gènere i que ha deixat com a llegat un seguit d’obres que a dia d’avui encara serveixen de referent per a nous directors de ciència ficció i terror. El cineasta acumula més de 20 llargmetratges i multitud de reconeixements tant a Amèrica, com a festivals europeus de la importància de Cannes o Berlín.
Cronenberg va signar pel·lícules claus del cinema fantàstic i posteriorment va aconseguir notorietat amb La Zona muerta i La Mosca. Inseparables i El almuerzo desnudo el van acostar a la crítica. Els seus últims treballs -Spider, Una historia de violencia i Cosmopolis - incideixen més en la vessant psicològica que en la física.
Idioma: anglès amb subtítols. Còpia 35 mm