Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El CineClub La Seu projecta 'Still the enemy within' i hi convida el seu productor, Mike Simons

El CineClub La Seu projecta 'Still the enemy within' i hi convida el seu productor, Mike Simons

El periodista i escriptor anglès presentarà el film aquest dijous a les 10 de la nit a Cinemes Guiu. La pel·lícula és un testimoni excepcional de les vagues dels miners britànics contra Margaret Thatcher, els anys 1984 i 1985

'Still the enemy within'
'Still the enemy within'
08/06/2016 12:45

El CineClub La Seu projectarà aquest dijous a les 10 de la nit, a Cinemes Guiu,  la pel·lícula Still the Enemy Within, un documental que relata la vaga dels miners britànics durant el govern conservador de Margaret Thatcher. La sessió, a més a més, comptarà amb la presència a la Seu del coproductor de la pel∙lícula i artífex del projecte, el periodista i escriptor anglès Mike Simons.

Still The Enemy Within, dirigida per Owen Gower, és tota una lliçó de cinema construïda a través de materials de l’època i entrevistes actuals, però que malauradament està fora dels circuits de distribució. Per tant, és una ocasió única de veure-la; i en aquest cas, explicada in situ pel seu productor. L'any 1984, el govern conservador de Margaret Thatcher va declarar la guerra a les associacions de treballadors, especialment a la més forta del país, la National Union of Mineworkers, tancant un munt de mines d’arreu del país i portant moltes famílies a la precarietat. Enfrontant-se al totalitarisme del govern, 160.000 miners van iniciar una batalla que canviaria el curs de la història social de la Gran Bretanya. Aquesta pel∙lícula relata aquells esdeveniments a través d’un thriller apassionant.

Mike Simons ha publicat dos dels principals llibres sobre les vagues mineres britàniques de 1984-1985: 'Striking Back' i 'Blood, Sweat and Tears: Photographs from the Great Miners' Strike 'al costat del fotògraf John Sturrock. El periodista, editor i escriptor és un dels principals experts sobre la vaga minera i ha mantingut una estreta relació amb miners, simpatitzants i fotoperiodistes pròxims a les valls mineres durant els darrers 30 anys. El seu treball s'ha convertit en referència per a desenes d'investigacions i publicacions sobre les vagues mineres contra Margaret Thatcher.

Aquesta sessió forma part del programa Per Estrenar de la Federació Catalana de Cineclubs, que permet l’exhibició a Catalunya de films inèdits.

Mostrar formulari de contacte