Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cinemes Guiu ofereix l'estrena nacional de la pel·lícula 'Alcarràs'

Cinemes Guiu ofereix l'estrena nacional de la pel·lícula 'Alcarràs'

El primer film català premiat amb l'Ós d'Or a la Berlinale es pot veure fins dilluns al vespre, amb diverses sessions tant a la sala 1 com a la 2. La producció de Carla Simón, elogiada per la crítica, reivindica la pervivència del món rural i el català nord-occidental
'Alcarràs'
29/04/2022 17:05

Cinemes Guiu de la Seu d'Urgell forma part de les sales d'arreu de Catalunya que aquest cap de setmana ofereixen l'estrena nacional d''Alcarràs', la primera pel·lícula catalana que ha guanyat l'Ós d'Or de la Berlinale, un dels festivals de cinema més prestigiosos del món. El film, dirigit per Carla Simón, ha rebut els elogis tant del jurat de Berlín com de la crítica, pel retrat realista i intimista que ofereix de la vida quotidiana de les famílies d'agricultors de la plana de Lleida i, de manera particular, del municipi del Segrià que li dóna títol.

'Alcarràs' es pot veure en diverses projeccions simultànies a totes dues sales de Cinemes Guiu. Les primeres sessions són avui divendres al vespre (20.00 h, sala 1, i 20.15 h, sala 2). Dissabte, hi haurà dos passis a la sala 1 (18.00 i 20.15 h) i un a la sala 2 (20.00 h). Diumenge, n'hi haurà dos més (19.00 h, a la 1, i 19.15 h a la 2). I dilluns, dia de l'espectador, es tornarà a projectar a l'horari anterior (20.00 i 20.15 h).

'Alcarràs' és un drama familiar sobre la desaparició de les activitats agrícoles i ramaderes, un tema de plena actualitat no només a la plana de Lleida sinó també al Pirineu i a tot l'interior de Catalunya. Els protagonistes són una família del poble, els Solé, que cultiven una gran extensió de presseguers i es reuneixen per a la que ha de ser la seva última campanya de recollida de fruita. Els plans per instal·lar plaques solars a la finca empenyen els familiars a retrobar-se.

Els actors i actrius són veïns de la zona que en alguns casos s'interpreten a ells mateixos, cosa que dóna un realisme encara més gran a la trama. El càsting es va fer en festes majors del Segrià i l'Urgell i s'hi van presentar més de 9.000 persones sense experiència prèvia en el cinema. A més de centrar el focus en el món rural, la pel·lícula també ha esdevingut una reivindicació de la llengua catalana, i especialment de la parla nord-occidental, en un moment de greu retrocés en l'ús social del català.

Mostrar formulari de contacte