Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU aposta per reforçar el paper de la Seu com a eix central del Pirineu

CiU aposta per reforçar el paper de la Seu com a eix central del Pirineu

La federació nacionalista considera que la capital urgellenca és "un motor i peça clau en el desenvolupament del territori" El grup urgellenc referma el compromís en la defensa d'un estat propi per a Catalunya

La Seu d'Urgell
La Seu d'Urgell
05/05/2015 18:34

El grup de CiU aposta per reforçar el paper de la Seu d'Urgell com a motor de la comarca i de tot el Pirineu "a nivell econòmic, social i institucional". En una nota de premsa, la federació nacionalista indica que el Pirineu ha de situar-se al mapa "amb més força" i "fer valer les seves especificitats". En aquest sentit, advoca per "potenciar la col·laboració entre totes les comarques pirinenques per crear sinergies que situïn el territori al món".

La Llei de Muntanya, un ventall de noves oportunitats

Segons indica CiU, la Llei de Muntanya ha de garantir noves oportunitats d'equilibri territorial a l'Alt Pirineu. "Vetllarem perquè la Generalitat i el Parlament aprovin un text que tingui en compte les necessitats i reivindicacions del territori, i que inclogui les aportacions dels actors implicats", assenyala el partit.

La Seu, amb el país

A més a més, la federació nacionalista destaca que la Seu és conscient del seu important paper al territori. "Des d'aquesta posició, l'Ajuntament dóna suport al Parlament i al Govern de Catalunya en el procés nacional que s'està duent a terme", se subratlla en el comunicat als mitjans. CiU referma el seu compromís "en la defensa d'un estat propi per a Catalunya, com a eina de prosperitat social i territorial".

Mostrar formulari de contacte