Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU de les Valls d'Aguilar interposa un contenciós pel nomenament de la secretària de l'Ajuntament

CiU de les Valls d'Aguilar interposa un contenciós pel nomenament de la secretària de l'Ajuntament

L'oposició considera que l'alcaldessa no va seguir els procediments que estableix la llei Bentanachs assegura que durant unes setmanes el consistori ha tingut dos secretaris

23/09/2008 16:40

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de les Valls d’Aguilar ha interposat al jutjat contenciós administratiu de Lleida un recurs contra un decret de nomenament d'una secretària interventora accidental interina i per urgència màxima. Segons l'oposició, aquest tràmit és irregular perquè l’Ajuntament ja tenia un secretari de la plantilla de secretaris del Consell Comarcal.

El portaveu de CiU a les Valls d’Aguilar, Jesús Bentanachs, assegura “tenim una sensació de gran indefensió davant de les accions que està emprenent l’alcaldessa". Bentanachs creu que l'equip de govern "incompleix la llei sistemàticament en els plens negant-nos la consulta de documentació, privant-nos de la possibilitat d’efectuar precs i no contestant als recursos administratius que havíem interposat en primera instància”. El regidor justifica el recurs judicial "perquè es faci complir la llei al nostre municipi i s’eviti que aquests actes quedin amb total impunitat”

Bentanachs remarca que “hem arribat a tenir durant un mes dos secretaris al mateix temps" i ho atribueix a "la negligència produiïda per l’alcaldessa, que va nomenar una nova secretària sense haver renunciat al servei del Consell Comarcal ni haver habilitat la plaça de nou". El portaveu de CiU conclou que no s'ha seguit els procediments administratius que pertoquen "per garantir als ciutadans que les coses es fan ben fetes i no amb arbitrarietat”.

Per Ciu, la prova de tot plegat és que el decret de nomenament és del 5 de maig passat, i la resolució per part de la Direcció General d’Administració Local sobre la classificació de la plaça no va sortir fins al 5 de juny, un mes després. En aquest període la secretària va signar diferents decrets, entre els quals hi ha una convocatòria d’un plenari. A més a més, el dia 9 de maig es va celebrar un plenari que va ser assistit per aquesta nova secretària, la qual va aixecar acta quan legalment el secretari encara era la persona que proporcionava el Consell Comarcal a través del Servei d’Assitència Tècnica.

L'oposició hi afegeix que "encara no s’han efectuat els procediments que la llei exigeix i ja s’han celebrat tres plens i dictat desenes de decrets amb una nova secretària nomenada de forma irregular".

Mostrar formulari de contacte